Blog

Saç Mezoterapisi
06.03.2024

Saç Mezoterapisi

Saç, kadın erkek herkesin güzelliğinin en büyük göstergesidir. Bu nedenle saça bağlı oluşabilecek en ufak bir sorun bile kişiyi psikolojik olarak yıpratabilecek bir durumdur. Üstelik saç, kişinin sosyal yaşamı ve sosyal yaşamındaki standardını de doğrudan etkilemektedir. Saçın bu denli önemli olması ise bireyleri saç üzerinde ekstra özenli kılmakta ve tamamen kalıcı, zararsız bir yöntem arayışına sokmaktadır.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, tamamen yararlı ve sağlıklı olan sıvıların doğrudan deri altına enjekte edilmesi ve bu sayede sorunların giderilmesi odaklı çalışan bir tedavi yöntemidir. Buradaki enjeksiyon doğrudan dermis içerisinde yapılmaktadır. Bu sayede bölgedeki doku ve hücreler doğrudan yenilenmekte, sorunların giderilmesi sağlanmaktadır.

Mezoterapi sayesinde kişinin saçları hem daha sağlıklı bir hal almakta hem de daha canlı bir görünüme kavuşmaktadır. Bu işlem, saçın yıpranma durumuna göre uygulanmakta seans sıklığı ve adeti de yine bu doğrultuda belirlenmektedir.

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisinde kan dolaşımına yardımcı olan ilaçlar saç derisi altına enjekte edilmekte, bu sayede saç köklerini besleyen ve içerisinde çeşitli vitamin ve bileşen içeren sıvılar kıl köklerini doğrudan hedef alarak saça ihtiyaç duyduğu bakımı sunmaktadır.

Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar?

Saç dökülmesi, günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunu haline gelmiştir. Bu her ne kadar erkeklere indirgense de kadınlar için de durum böyledir. İşte bu sorun da yine mezoterapi ile ortadan kalkmaktadır. Öyle ki, saç ekimi öncesinde bile kullanılabilen bu yöntem, saç ekilmesi işlemini desteklemekte ve etkisini artırmaktadır. Enjekte edilen sağlıklı vitamin ve bileşenler saçın deriye tutunmasını çok daha kolay hale getirmektedir. Ayrıca bu yöntem ile saça daha hacimli ve sağlıklı bir görünüm sağlanabilmektedir.

Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?

Bu yöntem, en hızlı saç tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Bu nedenle çok rağbet gören bu tedavi yönteminin bunun dışında da faydaları vardır. Bunlar şu şekildedir;

  • Saç dökülmesini azaltır
  • Var olan saçları onarır
  • Kepeği engeller
  • Beyazlamaları geciktirir
  • Saç tellerine hacim verir

 

Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılmaz?

Saç mezoterapisi yöntemi çok iyi bir yöntem olsa da iğne kullanılıyor olması nedeni ile herkese uygulanamamaktadır. Uygulanamadığı durumlar da aşağıdaki gibidir;

  • Emziren anne
  • Hamile kadın
  • Kanser hastası kişiler
  • Kan sulandırıcı ilaç kullananlar
  • Şeker hastaları

Saç Mezoterapisi Kaç Seans Sürmektedir?

Bu yöntem, kişiden kişiye değişebilen bir yöntemdir. Yani yoğunluğu kişiden kişiye ve rahatsızlıktan rahatsızlığa göre değişebilmektedir. Bu sebeple yönteme başlanmadan önce saç ve rahatsızlık ile ilgili bir analiz yapılması gerekmektedir. Sıklık olarak haftada en fazla 2 kez uygulanabilen bu yöntem, seans olarak doktor kararına göre değişiklik göstermektedir. Tabii doktor da kararını bu analizler doğrultusunda vermektedir.

Mezoterapi seansları genel olarak 30 dakika sürmekte seans sayısı ise 8 haftaya kadar çıkabilmektedir. Ancak beşinci haftadan itibaren var olan değişiklik gözle görülür bir hal almaktadır.

Saç Mezoterapisi Fiyatları Nelerdir?

Saç mezoterapisi ücretleri; kişinin saç yapısına ve sahip olduğu rahatsızlığa göre değişiklik göstermektedir. Kaç seans olacağı bilinmeyen saç mezoterapisi fiyatları hakkında net bir fiyat vermek ancak ve ancak ön muayene ile mümkündür. Zira saçtaki tüm problemleri gidermek için kombin uygulamalar ve ilaç tedavileri yapmak gerekebilir. Bu nedenle; saç mezoterapisi ücretleri hakkında en doğru bilgiyi siz de İzmir’de dermatoloji doktoru olarak görev yapan Dr. Burcu Demirdöver’e muayene olarak alabilir ve kısa sürede saç mezoterapisi ile saçlarınıza yeniden kavuşabilirsiniz. Hemen şimdi Dr. Burcu Demirdöver’i arayarak randevu alabilir ve saç mezoterapisi için ön randevuyu oluşturabilirsiniz