Blog

PRP
06.03.2024

PRP (Platelet Rich Plasma / Trombositten Zengin Plazma)

PRP, günümüzde adını duyurmaya başlamış bir tedavi yöntemidir. Günümüzün en etkili gençleştirme yöntemlerinden biri olduğunu ise söylemekte fayda var. Dize, cilde ve saç bulunan deriye enjekte edilebilen PRP; kozmetik uygulamalarında ide cilt tonunu eşitleme, kırışıklıkları giderme ve yaraları iyileştirme gibi etkilere sahip olmaktadır. İzmir ve civarında en iyi dermatoloji doktoru olarak bilinen Dr. Burcu Demirdöver’de bu yazıyı PRP hakkında olası soru işaretlerinizi gidermek, istenilen ve gerekli olan bilgileri de sizlere sunmak için ele almıştır. Sizler PRP nedir, PRP nasıl uygulanır, PRP fiyatları nelerdir soruların cevaplarını ise yine bu yazımızda kolaylıkla bulabilirsiniz.

PRP Nedir?

PRP, kanın içinden var olan ve pıhtılaşmaya yarayan hücrelerin yoğun olarak bulunduğu kısma PRP denmektedir. PRP estetik uygulamalar da dahil olmak üzere birçok alanda mucize olarak görülmektedir. Kişiden alınan kan özel tüpler yardımıyla santrifüj edildikten sonra, pıhtılaşmada rol oynayan trombosit (platelet) hücrelerinin ve bunlardan açığa çıkan büyüme faktörlerinin konsantre edilmiş hali kısa sürede kişide istenilen alanlara enjekte edilmektedir. Plateletlerden zengin bu fraksiyon içerdiği büyüme faktörleri sayesinde cilt ve ciltaltı sokularda yenilenme etkisi göstermektedir.

PRP Nasıl Uygulanır?

PRP yöntemi, günümüzde tüm tıbbi branşlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır. Tamamen ağrısız, risksiz ve istenen sonucu veriyor olması ise bunun temel nedenlerindendir. Uygulanma süresinin 30 dakika gibi kısa bir süre alması da bu işlemin tercih edilirliğini artırmaktadır.

PRP Tedavisinin Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Bazı kişilerde akne ve akne skarları yoğun olarak bulunmaktadır. Bu durumla karşı karşıya olan birey için PRP, mucizevi bir çözüm olabilir. Akne atakları, izleri ve ciltteki yağlanma sorununa kesin çözüm sunan PRP; nemsiz cildin nem dengesinin sağlanması ve gözeneklerin sıkıştırılması için de sıklıkla dermatoloji doktorları tarafından tercih edilir.
  • PRP, gözaltında oluşan morlukların giderilmesinde de aktif olarak kullanılmaktadır. Yenileyici etkisi olan PRP hücreleri, buradaki deriyi de yenileyerek daha canlı bir görünüm ortaya çıkarmaktadır.
  • Kollajen, cilt için oldukça önemlidir. PRP ise kolajen üretimini destekleyen en iyi yöntemlerden biridir. 30’lu yaşlardaki insanlara uygulandığında, yaşlanmayı gözle görülür oranda geciktirdiği de gözlemlenmiştir.
  • PRP’nin bir diğer kullanım alanı da saç bölgesidir. Stres ya da başka sebeplerden kaynaklanan saç dökülmelerinde de PRP’nin olumlu etkisi kanıtlanmıştır. Saç dökülmesi olan bireylere PRP tedavisi uygulandığında, ciddi oranda saç dökülmesinin durduğu gözlemlenmiştir.
  • PRP, aynı zamanda cilt rengindeki değişiklikleri de dengelemek konusunda oldukça başarılıdır. Cilde doğal bir ışıltı sağlayan PRP, cilt tonunu yeniden düzenler.
  • Vücudumuz zaman zaman kollajen sentezinin miktarı ve kalitesi konusunda yetersiz kalabilir. PRP ile vücudun yetersiz kaldığı dönemlerde yeni kollajen liflerinin üretilmesi sağlanabilir. Dermatoloji başka olmak üzere tüm tıbbi branşlarda kolajen üretimi için sıklıkla tercih edilen PRP, dokuda hızlı iyileşmeyi sağlar.
  • PRP, nazolobial olukları yani yüz bölgesindeki burun kenarında oluşan çöküntüleri tedavi etmek için tercih edilebilir. Aynı zamanda ağız kenarında yer alan marionette oluklarını yani üzüntü çizgilerine çözüm sunan PRP tedavisi ile çok daha genç ve estetik bir yüz görünümü elde edilebilmektedir.
  • Saçları sık dökülen ve saçlarının uzamadığından yakınanlar da yine PRP tedavisine sıklıkla başvururlar. Saç dökülmesini ciddi oranda durduran PRP, saçları güçlendirmek içinde kullanılabilir.

PRP Tedavisi Fiyatları Nasıl Belirlenmektedir?

PRP fiyatı, uygulanacak alana ve miktara göre farklılık göstermektedir. PRP fiyatı konusunda net bilgi almak için İzmir’de faaliyet gösteren Dr. Burcu Demirdöver ve ekibi ile iletişime geçebilir veya randevu alarak PRP tedavisi ücret bilgisine ulaşabilirsiniz.