Blog

Örümcek Ağı Estetiği
06.03.2024

Örümcek Ağı Estetiği İzmir

Yaşlanmak, herkesin karşı karşıya olduğu ve zaman geçtikçe etkisini net bir şekilde gösteren bir durumdur. Ancak, yüzdeki ve ciltteki yaşlanma belirtileri ya da deformasyonların tek nedeni ise ilerleyen yaş da değildir. Yaşlanma belirtileri ise gerek kadınları gerekse de erkekleri oldukça rahatsız etmekte, yaşam kalitesini düşürmektedir. Özellikle yüz, göz çevresi ve boyunda belirgin olarak görülen bu deformasyonlara birçok kozmetik firması çare bulduğunu söylemektedir ancak durum pek de öyle değildir. Çünkü bir ürün ne kadar kaliteli olursa olsun etkisi hem hafif hem de kısa süreli olacaktır. Yani kozmetik firmaları bizi bir nevi bu ürüne bağımlı hale getirebilirler. Oysa bu sorunlarla baş etmenin farklı yöntemleri de mevcuttur. Bu yöntemlerden biri olan örümcek ağı estetiği ise en kalıcı ve en etkili yöntemlerden biridir.

Tamamen ameliyatsız olan ve cilde yerleştirilen iplerin vücudu bir reaksiyona hazırlaması ile gerçekleştirilen bu işlem sayesinde, cilt gerekli kollajen ve elastin liflerini üretmeye başlamaktadır. Bu lifler, cilde elastik yapısını sunan liflerdir. İçerisinde çok küçük kanca benzeri iğneler olan, bu iğneler ile cilde zarar vermeyecek şekilde deriye tutunan bu ipler, daha genç ve gergin bir görünüm oluşmasını da sağlamaktadır. Bireyler bu işlem sayesinde özgüvenlerini geri kazanırken en az 5 yaş daha genç gösterirler.

Örümcek Ağı Estetiği Nedir?

Örümcek ağı estetiği, ameliyata gerek duyulmadan yapılan cilt gerginleştirme işlemlerinden biridir. Bu işlem, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan sarkmaları tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Örümcek Estetiği ile İlgili Bilgiler

Cilt atlına polidioksanon iplerin yerleştirilmesi, bu iplerin ise mevcut iğneleri ile cilde tutunması mantığı çerçevesinde gerçekleştirilen bu işlemin cilde kesinlikle bir zararı bulunmamaktadır. İplerin üzerlerinde bulunan iğneler, milimetrik boyuttadırlar ve adeta örümcek ağı işlercesine cilde işlenmektedirler.

Bu yöntem, en etkin ve kalıcı çözümlerin alındığı bir yöntemdir. Ameliyatsız olması, şişlik, morarma gibi çeşitli komplikasyonlara neden olmaması da bu işlemin tercih edilirliğini arttırmaktadır. Uygulama gerçekleştirildikten hemen sonra bireyler normal hayatlarına geri dönebilmektedir. İşlem biter bitmez etkisini gösteren, cildi canlandırdığı da anında gözlenen bu yöntem, ile 3 seneye kadar memnun edici sonuçlar alınabilir. Üç yılın sonunda bireylerin bu işlemi tekrarlaması önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Ameliyatsız İple Yüz Germe Uygulamasının (Örümcek Ağı Estetiği) Ne Zaman Yaptırması Gerekir?

Bu işlem yapılmadan ya da yaptırılmaya karar verilmeden önce bireyin düşünmesi gereken ilk şey, buna gerçekten ihtiyacının olup olmadığıdır. Çünkü farklı yöntemler ile onarılabilecek hafif derecede deformasyonlar mevcut ise, bu yöntemin uygulanmasına gerek görülmemektedir.

Birey buna tek başına karar veremiyor ise, İzmir’deki kliniğimize gelerek uzman görüşü alabilir, Dr. Burcu Demirdöver’in engin deneyim ve bilgileri doğrultusunda kararını verebilir.

Hangi Durumlarda Örümcek Ağı Tedavisi Uygulanmalı?

  • Yüz bölgesinde kırışıklı ve çizgiler mevcut ise
  • Yüzde sarkmalar var ise
  • Göz kapaklarında veya altlarında deformasyonlar var ise
  • Gülümseme çizgisi belirgin ise siz de örümcek ağını yaptırabilirsiniz.

Örümcek ağı estetiğinin 3 yıla kadar etkisini sürdürmesi hem bireye zaman kaybettirmemekte hem de maddi yönden kazançlı çıkmasını sağlamaktadır.

Esnekliğini kaybetmiş bölgelerde oluşan deformasyonları gidermek, cilde gergin ve esnek yapısını geri kazandırmak için bu yöntem birebirdir. Cildin altına minimum derecede uygulanan bu ipler ile son derece başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Örümcek Ağı Estetiği Fiyatları 2019 Ortalama Ne Kadar?

Ciddi hiçbir riski bulunmayan, hayal edilen genç görünüme 30 dakikada ulaşılabilmesini sağlayan bu yöntem için uygulanabilecek fiyat politikaları oldukça çeşitlidir. Yani kişiye, kişinin deforme nedenine ve uygulayacak uzmana bağlı olarak örümcek ağı estetiği fiyatı değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle örümcek ağı estetiği ücreti için mutlaka Dr. Burcu Demirdöver’e muayene olunmalı ve daha sonra randevu alarak işlem için hazırlıklara başlamalısınız.