Blog

Nem Dolgusu ve Nem Aşısı
06.03.2024

Nem Dolgusu ve Nem Aşısı İzmir

Mevsim değişikliğine bağlı olarak birçok kişide cilt kuruluğu ve nem kaybı problemleri yaşanmaktadır. Doğal nemini kaybeden ciltlerde, zaman içinde hacim kaybı ile beraber kırışıklık gibi sorunlar yaşanmaya başlamaktadır.  Cildin yapısını ve sağlığını kavuşmak için farklı güzellik yöntemleri kullanılmaktadır. Uygulanan yöntemler sayesinde cildin eksik kalan nem ihtiyacının karşılanması sağlanmaktadır. Nem ihtiyacının karşılanması için kullanılan en etkili yöntemlerden biri de nem aşısı olarak bilinmektedir.

Nem aşısı yöntemi ile cilt hem anlık olarak hem de uzun vadeli olarak canlandırılır. Ciltte zaman içinde olan su kaybına karşı bariyer görevi gören malzemeler içeren nem aşısı cildin, kendi doğal nemlendirme faktörünün üretimini destekleyerek kaybedilmiş olan nemin kazanılmasını sağlamaktadır.

Nem Aşısı İçeriği Nedir?

N- asetil glukozamin, vücudumuzun bağ dokusunda doğal bir şekilde bulunmaktadır. Hyaluronik asit üretiminde etkin bir şekilde kullanılan maddeyi içerisinde bulunduran nem aşısı, hyaluronik asit sayesinde ciltteki nemin hapsolmasını sağlamaktadır. Bunun nedeni ise dokuların hidrofilik yapıya sahip olması yani suyu oldukça sevmesidir. Nem aşısı, vücutta bulunan hyaluronik asit seviyesini yükseltmeye yardımcı olmaktadır. Bu sayede cilt, dehidrasyon durumlarına karşı kendini koruyabilmektedir. Tüm bu özellikler sayesinde ciltteki nem korunarak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Nem aşısının yapısında bulunan kimyasal maddeler, cildin su tutması için gerekli olan nemlendirici moleküller ile birleşerek bu sayede amino asitlerin, seramidlerin, yağ asitlerinin, kolesterolün ve hyaluronik asidin bir arada bulunduğu doğal bir nemlendirme özelliği sağlamaktadır.

Nem Dolgusu Ne İşe Yarar?

Ciltte uzun süredir gözlemlenen kuruluğun ve buna bağlı bir şekilde meydana gelen cilt gerginliğinin giderilmesi ve önlenmesi nem dolgusu ile sağlanmaktadır. Ciltteki gerginliğine bağlı olarak meydana gelen kırışıklık, çizi ve cilt çatlakları gibi oluşumlar da yine nem dolgusu ile ortadan kaldırılmaktadır. Cildin yumuşaması sağlanarak, nem dengesinin ve yağ dengesinin de ideal seviyelerde tutulması sağlanmaktadır.

Nem aşısı sonrasında ciltteki kaşıntı ve gerginlik durumları ortadan kalkmaktadır. Uygulama ile cildin tazelenmesi, canlanması ve cilt renginin dengesizlikler yok edilir. Hem his olarak hem de görsel olarak cildin daha yapılı bir hale geldiği ve nem kazanarak tazelenmesinin sağlandığı nem dolgusu ile gözlemlenmektedir.

Nem Aşısının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Cildin nem kaybetmesine bağlı olarak cildin kuruması, oldukça rahatsız edici bir his yaratmaktadır.  Ciltteki kırışık, mat, renksiz ve pul pul görünüm ise nem aşısı sayesinde ortadan kısa sürede kaybolmaktadır.  Nem aşısı ile ciltteki nem kaybının önlenmesi sağlanarak, cilt yumuşatılır ve gerginlik hissi azaltılarak cilde canlı bir görünüm kazandırılır.

Nem dolgusu sayesinde ciltte pürüzsüzlük sağlanır ki bu cildi, çok daha dinamik ve berrak gösterir. Nem dolgusu ve nem aşısı içeriğinde yer alan nem koruma bariyerleri ile ciltteki yaşlanma süreci de geciktirilebilmektedir.

Nem Aşısı Nasıl Uygulanır?

Nem aşısı ya da nem dolgusu işlemi, ameliyatsız bir şekilde yapılan estetik bir işlem olarak bilinmektedir. Yaklaşık olarak 15-20 dakikalık bir sürede yapılan oldukça rahat bir işlem olarak bilinen nem aşısı sonrası etkiler, hemen gözlemlenmeye başlanır. Bir ay boyunca devam eden etkinin sonucu ise seanslar sonunda aşağı yukarı belli olur.

Uygulanan işlem kişinin cilt yapısına bağlı olarak farklılık gösterse de cildin üzerinde etkisi 1 yıl kadar sürmektedir. Nem aşısı etkisini kaybetmeye başladıkça cilt; kuru, kırışık ve cansız görünümüne tekrardan dönmektedir. Bu sürecin sonunda kişinin kendi tercihine göre nem aşısı ve nem dolgusu, tekrarlanabilir. Nem aşısı hakkında detaylı bilgi talep etmek ve aklınıza takılan tüm sorunların cevabını almak için İzmir’de hizmet vermekte olan Uzman Dermatolog Dr. Burcu Demirdöver’ den randevu almanız yeterli olacaktır.

Nem Dolgusu Fiyatları

Nem dolgusu işlemi için belirlenecek olan fiyatlar; uygulamanın yapılacağı bölgeye ve seans sayılarına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Nem dolgusu ve nem aşısı öncesinde uygulama yapılacak kişinin cilt analizi yapılır ve cildin ihtiyacı belirlenir. Muayene esnasında hem yapılacak işlemler hem de fiyatlar kolaylıkla belirlenebilmektedir.  Nem dolgusu işlemi, tek başına yapılan bir uygulama olmanın yanı sıra başka estetik uygulamaları ile kombine bir şekilde de yapılmaktadır. Nem aşısı ve dolgusu işlemini başarılı bir şekilde yaptırmak için Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Demirdöver’den hemen randevu almanız kafi!