Blog

Nazolabial Dolgu
06.03.2024

Nazolabial Dolgu

Dolgular, günümüzde cilt kusurlarının en önemli kurtarıcıları olmaktadır. Aşırı mimik kullanımına bağlı oluşan çizgiler, yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan çizgiler bunların en büyük örnekleridir. Bu işlem doğrudan kadınlara mal edilse de aslında tüm dünyada hem erkekler hem de kadınlar tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Ameliyatsız bir çözüm olması, ameliyat kadar zahmet gerektirmemesi de tercih edilirliğini artırmaktadır.

Dolgu Nedir?

Dolgu güneş, yaşlanma, mimik kullanımı gibi nedenlerle ortaya çıkan çizgi ve kırışıklıkların giderilmesini, yaşla birlikte ortaya çıkan hacim kayıplarının giderilmesini sağlayan ve yüz şeklinin yeniden düzenlenmesine yardımcı olan bir estetik işlemidir. Bu işlemin kalıcılık süresi 4 ila 6 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Dolgu Nerelerde Kullanılır?

  • Gülümseme çizgileri
  • Dudak üstü veya çevresinde gülmeye bağlı oluşan çizgiler
  • Akne vb. durumlara bağlı olarak ortaya çıkan derinlikler
  • Çene hattını netleştirme işlemleri
  • Elmacık kemiğini belirginleştirme
  • Yaşlanmaya bağlı oluşan hacim kayıpları

Dudak dolgusu, zaman içerisinde çeşitli nedenler ile incelen ya da hiçbir zaman istenilen dolgunluğa ulaşmamış olan dudakların istenilen forma konulması işlemidir. Bu işlemde Hyaluronik asit içeren dolgular kullanılabilmektedir.

Burun ve ağız çevresinde yapılan dolgu işlemleri, burnun yan taraflarından başlayıp aşağıya inen çizgilerin giderilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Bu dolu işleminde de Hyaluronik asit içeren dolgu kullanılabilmektedir.

Yanak, şakak ve alt çene dolgusu, yaşlanmaya bağlı olarak bu bölgelerde meydana gelen hacimsizliklerin giderilmesi amacı ile yapılmaktadır. Yine bu dolgu işleminde de Hyaluronik asit kullanımı genç, gergin ve hacimli bir görünüm ortaya çıkmasını sağlayabilmektedir.

Gözaltı torbaları, dolgu işlemi uygulanabilen cilt kusurlarından biridir. Buradaki temel amaç, koyu hale gelmiş ve canlılığını yitirmiş göz altlarına daha aydınlık bir görünüm kazandırmaktır. Bu görüntüyü ortadan kaldırmak için doğrudan göz altlarına müdahale etmek doğru olmadığından, bu işlem yanak kısmına uygulanmaktadır.

Çene dolgusu, daha düzgün haklı bir çene amacı ile yapılmaktadır. Bazı durumlarda çene yüzde asimetrik bir görünüme neden olmakta bu sebeple de yine çeneye dolgu işlemi uygulanmaktadır. Hyaluronik asit, burada da devreye girmekte ve daha düzgün ve yumuşak geçişli çene hatlarının oluşumunu sağlamaktadır.

Kaş dolgusu, düşmüş ve yorgun bir görünüme neden olan kaşların kaldırılması işlemi için kullanılmaktadır. Bu sayede daha dinamik ve genç bir görünüm kazanılması sağlanmaktadır.

Nazolabial Nedir?

Burun kanatlarının hemen yanından başlayıp dudak kenarında biten çizgiye Nazolabial adı verilmektedir. Bu çizgi halk arasında gülümseme çizgisi olarak da bilinmektedir. Bu çizgi genellikle yoğun kullanıldığı zaman ortaya çıksa da bazılarında genetik de olabilmektedir. Ama genel halk arasında yukarıda belirtildiği gibi yoğun gülümseme ve yaşlılık belirtisi olarak bilinmektedir. Kimileri bunu estetik bulsa da kimileri çokça rahatsız olmaktadır. Bu sebeple Nazolabial için de var olan bir tedavi mevcuttur.

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır?

Dolgu, günümüzde birden fazla nedene bağlı olarak kullanılan ve en yaygın olan estetik işlemdir. Nazolabial tedavisi ve giderilmesi için de yine dolgu işlemi uygulanabilmektedir. Bu işlemin tamamen zararsız ve risksiz olması insanları gönül rahatlığı ile dolgu yapımına itmektedir.

Nazolabial dolgu yapılmadan önce diğer operasyonlardaki gibi bölgeye anestezi uygulanmaktadır. Bu bölgeler zaten yüzdeki en hassas bölgeler olduğu için bu işlem oldukça gereklidir. İşlemin yapılması genellikle 5-10 dakika sürmektedir. Bu işlem sonrası şişlik, kızarma veya morarma gibi durumlar nadir de olsa görülebilir.

Nazolabial Dolgu Fiyatları Nelerdir?

Dr. Burcu Demirdöver tarafından İzmir ve çevresinde, diğer tüm estetik işlemlerde olduğu gibi dolgu işlemleri de itina ile yapılmaktadır. Nazolabial dolgu ücretleri için en net bilgiyi ise Dr. Burcu Demirdöver’den randevu almak ve ön muayene gerçekleştirmek sureti ile alabilirsiniz. Hemen şimdi Dr. Burcu Demirdöver’i arayın, nazolabial dolgu muayenesi için randevu alın!