Blog

Migren Botoksu
06.03.2024

Migren Botoksu

Migren dediğimiz hastalık, belli bir nedeni bulunmadan başın belli bir tarafında gözlenen, ağrı ve zonklama ile kendini gösteren bir hastalıktır. Diğer baş ağrılarından farklı bir şekilde ağrıya sebep olabilen migrende kusmalar ve bulantı öyküleri de görülebilir. Bunların yanında ışık ve sese karşı da aşırı hassasiyet oluşabilmektedir. Migren baş ağrısı yaşayan kişiler hem gündelik hayatında hem de sosyal hayatında oldukça fazla zorluk yaşayabilmektedir. Migren ağrıları sıklaştığında ve şiddetlendiğinde kişilerin yaşamlarında oldukça fazla zorlanmasına neden olmaktadır. Migren ilaçları çoğu kez yetersiz kalabilmektedir. Günümüzde migren tedavisinin en etkili yöntemi “botoks tekniği ile migren tedavisidir.” İzmir’de Dr. Burcu Demirdöver tarafından uygulanan migren botoksu, aktif ataklar yaşayanlar için mucizevi çözüm olarak kabul görmektedir. Migren tedavisinde botoks uygulaması hakkında hazırlanan bu yazıda migren botoksuyla ilgili önemli bilgilere erişebilecek ve Dr. Burcu Demirdöver’in migren botoksuna yaklaşımını inceleyebileceksiniz.

Migren Tedavisinde Botoks Uygulaması

Migren rahatsızlığı, başta şiddetli bir şekilde ağrının yaşanması ve ağrının da şiddetinin giderek artması ile ortaya çıkmaktadır.  Kronik migren rahatsızlıkları için ağrılara neden olan kaslara botoks enjekte edilerek ağrıların çok daha hafif bir şekilde hissedilmesi, migren botoksu ile sağlanmaktadır. Migren tedavi sırasında kasları gevşetebilmek için vücudun 7 ayrı bölgesinde bulunan noktalara botoks enjeksiyonu yapılmaktadır. Bu bölgeler baş, boyun, çene, ense ve her iki şakak olarak belirlenmiştir. Uygulamadaki botoks miktarı ise kasların ne kadar gergin olduğuna göre değişim göstermektedir.  Gergin olan kaslar için çok daha yüksek miktarda enjeksiyona ihtiyaç duyulurken, hafif gergin olan kaslara daha az miktarda enjeksiyon yapılmaktadır. Tedavi işlemi yapan uzman tarafından belirli aralıklar ile devam ettirilmektedir.  Migren botoksu uygulamasından sonra şikâyetlerde de %70’ e varan bir oran ile azalma olmaktadır.

İzmir Migren Botoks Tedavisini Kimler Yaptırmalıdır?

Yoğun bir şekilde baş ağrısı ile uğraşan kişiler, migren tedavisi botoksu ile bu sorundan belirli bir süreliğine kurtulabilmektedir. Migren atağı geldiği zaman bu ağrılardan kurtulabilmek için normal ağrı kesiciler oldukça yetersiz kalmaktadır. Aynı zamanda ağrı kesicilerin sürekli olarak kullanılması halinde beyin, belli bir zaman sonra o ağrı kesiciyi algılamamaktadır ve ağrı kesiciler, işlevsiz bir hale gelmektedir. Hiçbir yan etkisi olmayan migren botoksu, sadece 10 dakikalık bir sürede tamamlanabilmektedir.  Bu tedavi yöntemi ise ilaçların fayda sağlamadığı ve ağrıyı 15 gün boyunca sürekli olarak yaşayanlar için uygulanmaktadır. İzmir’de bu tedavi ile migren ağrısından kurtulabilmek için nasıl bir yol izlenileceği ile alakalı olarak uzman doktora başvurulması gerekmektedir.

İzmir Migren Botoksu Fiyatları Ne Kadar?

Şiddetli baş ağrılarından kurtulmanızı sağlayacak olan migren baş ağrı botoksu fiyatları; çeşitli sebepler nedeniyle değişiklik göstermektedir. İşlemi yapacak olan uzman doktor, işlemin yapılacağı klinik ve kullanılacak olan yöntemler de fiyatın belirlenmesinde oldukça etkili rol oynamaktadır. Şiddetli baş ağrısı yaşıyorsanız ve bu ağrı, gündelik işlerinizi yapmanıza dahi engel olacak seviyelere geliyorsa yapmanız gereken oldukça basittir. Tek yapmanız gereken hem aklınıza takılan sorulara tam bir şekilde cevap almak için hem de tedavinin yapılabilmesi için İzmir’de hizmet veren Dermatoloji Uzmanı Burcu Demirdöver’den randevu almak olacaktır. Siz randevu alıp kliniğe geldikten sonra aklınıza takılan tün soruların cevabını tam bir şekilde almanın yanında yaşamakta olduğunuz şiddetli baş ağrılarından da kurtulabilmeniz sağlanacaktır. Hemen şimdi migren botoksu işlemi için Dr. Burcu Demirdöver’e ulaşabilir ve kısa sürede ataklarınıza son verebilirsiniz.