Blog

Mezobotoks
06.03.2024

Mezobotoks Nedir?

Mezobotoks, alışılagelmiş botoks yöntemlerinden tamamen farklı şekilde uygulanan bir işlemdir ve son zamanlarda popüler hale gelmiştir. Ünlü Botoksu olarak da bilinen bu yöntemde botoks, kaslara değil deri altına enjekte edilmektedir. Bu botoks türünü diğerlerinden ayıran temel farklılık budur.

Yüz, boyun ve dekolte gibi vücudun çeşitli bölgelerinde uygulanabilen bu botoks türü, kol ve bacak gibi alışılmışın dışında bölgelerde de kullanılabilmektedir. Bu botoks türü, genellikle estetik bir görünüm için amaçlanmaktadır. Yani mezobotoks yapılması için özellikle ciltte bir sorun olmasına gerek yoktur. En ufak bir rahatsızlık duyulması durumunda bile bireyler bu botoks türüne başvurmaktadır. Estetik amaç güdülmesine ek, yüz çene ve boyun gibi bölgelerinde oluşan kırışıkların, açılmış gözenelerin tedavisinde de bu yöntem aktif olarak kullanılmaktadır.

İzmir Mezobotoks Uygulaması

Botoks, ameliyatsız, ağrısız bir işlem olması nedeniyle son dönemde popüler haline gelmiş bir uygulamadır. Mezobotoks ise, klasik ve alışılagelmiş uygulama alanları dışındaki yüz ve vücut bölgelerine uygulanarak etkisini kanıtlamıştır.

Mezobotoks Uygulaması İzmir

Mezobotoks uygulamasında, diğer uygulama ve işlemlerin aksine kasa, herhangi bir müdahale edilmemektedir. Bu da oluşabilecek mimik kayıplarının, yüz hareket edilirken gerçekleşebilecek zorlanmaların önüne geçmektedir. Bu sayede işlem gerektiren bölgeler, çok kolay bir işlemde ve çok kısa bir sürede istenilen görüntüye kavuşabilmektedir.

Kullanım alanının geniş olması ve neredeyse vücudun her alanına enjekte edilmesi, bu botoks türünün en önemli avantajıdır. Çünkü mezobotoks sayesinde birey ister yüz bölgesinde ister dekolte bölgesinde isterse de vücutta daha canlı ve daha sağlıklı bir görünüm elde edilebilmektedir.

Mezobotoks, 18 yaşını doldurmuş sağlıklı her bireyde uygulanabilmektedir. Herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Ciltteki gözenekli ve sarkık görünümü gidermeye yarayan mezobotoks, cilt kalitesini adeta artırmaktadır. Yalnızca tek bir uygulama yapılarak cilt kalitesinin bu denli artması ve birçok sorunun yine bu tek uygulama ile giderilmesi, mezotobosu adeta “mucize” haline getirmektedir.

Mezobotoks Uygulaması ne Kadar Sürer?

Öncelikle uygulamaya başlanmadan önce gerekli anestetik kremlerin sürülmesi gerekiyor. Çünkü bu anestetik kremler, zaten çok az olan acı hissini neredeyse tamamen yok etmektedir. Daha sonra kremlenmiş bölgeye özel hazırlanmış olan mezobotoks sıvısı enjekte edilmektedir. Bu sayede deri yüzeyinde ciddi oranda düzelme ve yenilenme görülmesi amaçlanmaktadır.

Uygulama sırasında herhangi bir acı hissedilmemesi, potansiyel acının ise zaten krem ile yok edilmesi, bu işlem sonrasında bireyin günlük hayatına kaldığı yerden devam etmesini sağlamaktadır. İşlemin yalnızca yarım saat sürmesi ise, mezobotoksun bir diğer olumlu yönüdür.

Şunun belirtilmesinde fayda vardır; mezobotoks ve diğer tüm botoks işlemlerinde deriyi delen milimetrik iğneler mevcuttur. İzmir ve bölgesinde mezobotoks yaptırmak isteyenler Dr. Burcu Demirdöver’den randevu talep etmelilerdir.

Mezobotoks Fiyatları Ne Kadardır?

Mezobotoks, istenen ve hedeflenen görünüme ulaşıncaya dek devam eden bir işlemdir. Bu nedenle net bir fiyat verilmesi mümkün değildir.  Farklı bölgelere de uygulanıyor olması, yine mezobotoks ücret skalasında değişikliğe sebep olacaktır. Bu nedenle en doğru ve en net mezobotoks fiyat bilgisi için Dr. Burcu Demirdöver’den randevu alınmalı ve ön muayene sonrası mezotobotoks ücreti hakkında bilgi talep edilmelidir.