Blog

Kaş Arası Botoksu
06.03.2024

Genetik faktörler, sigara, alkol, sürekli yorgunluk yaşlanmanın olumsuz etkilerini daha da artırmaktadır. Kaşın yüze verdiği ifadedeki önemi hesaba katıldığında kaşlardaki problemler, oldukça önemli bir durum haline gelmektedir. Bu sebeple estetik dışı görünümün ortadan kalkması için çeşitli yollara başvurulmaktadır ki kaş arası botoksu, iki kaş arasındaki ve yüzün genel olarak estetiğinin yeniden sağlanması için en iyi yöntemlerden birisidir.

Kaş Arası Botoksu

Kaşların sürekli olarak çatık durması sebebi ile kaş arasında dikey kırışıklık oluşması, çizgilerin ortaya çıkması, kaşların düşük bir görünümde olması gibi durumlar botoksa olan ihtiyacı ortaya artırmaktadır. Bu nedenle kırışıklıklar ve çizgiler yoğun olarak kaş bölgesinde görülmektedir. Bu çizgi ve kırışıklıklar ise sürekli sinirli ya da sürekli yorgun bir görünüşe sebep olabilir. Kaş arasına yapılan botoks işlemi ile bu estetik dışı görüntünün ortadan kalkması sağlanır.

Kaş Arası Botoks Uygulaması İzmir

Kaş arasında bulunan kaslar; zamanla çeşitli nedenler dolayısı ile etkisini yitirmekte ve zayıflamaktadır. Kasların zayıfladığı bu bölgelere botoks enjekte edilerek burada bulunan kasların kasılmalarının engellenmeleri sağlanmaktadır. Bu sayede kırışık ve çizgili görünüm giderilmektedir.

Botoksun kaş bölgesi de dahil olmak üzere diğer bölgelere düzenli aralıklar ile uygulanması zaman içerisinde kalıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Yani botoksun kaş arasına düzenli olarak uygulanması, zaman içerisinde botoks etkisinin gittiği zamanlarda bile kırışıklık görüntüsünün azalmasını sağlar.

Kaş arası botoksunun ameliyatsız olması, etkisi bakımından da uzun süreli ve etkili olması bu uygulamayı tercih edilebilir hale getirmektedir. Uygulama esnasında kullanılan iğneler de özel elastik yapıda iğneler oldukları için olası sorunları büyük oranda engellemektedir. Yalnızca 5-10 dakika süren bu yöntemin ağrısız olması, hissedilen hafif ağrının ise anestetik kremler ile etkisiz hale getirilmesi ise bu uygulamayı diğer uygulamalardan farklı hale getirmektedir.

Uygulamadan kısa bir süre sonra bireylerin günlük hayatlarına sorunsuz bir şekilde devam etmeleri, enjeksiyon işleminin uygulandığı noktalarda oluşan ufak tefek kızarıkların da buz kompleksi ile giderilebilir olması da yine uygulamanın en avantajlı yönleridir. Zaten buz kompleksi uygulanmasa bile kızarıkların kısa sürede yok olması bu işlemin zararsız olduğunun en büyük kanıtıdır.

Kaş arasındaki dikey çizgilenmenin çok derin olması durumunda botoks işlemi dolgu işlemi ile kombine edilebilir. Bu durum da işlemin etkisini ve kalıcılığını artırmak için etkili bir yöntem olan dolgu uygulaması da yapılabilir.

Kaş Arası Botoks Uygulama Adımları

Botoks işlemi gerçekleştirilmeden önce yapılması gereken ilk şey bölgenin analiz edilmesidir. Bölgedeki sorunların boyutunun nasıl olduğu, enjekte edilecek botoks dozunun belirlenmesi gibi durumlar bu analiz sırasında belirlenir. Daha sonra analiz edilen bölgeye anestetik krem sürülür. Bu krem, ağrının en aza indirgenmesini amaçlar. Son olarak da dolgu ya da botoks enjekte edilir. Son derece etkili olan bu yöntem yaklaşık 5 dakika kadar sürmektedir.

Kaş Arası Botoksun Etkisi Ne Kadar Sürmektedir?

Uygulama sonrası botoksun etkisi 3-4 gün içinde başlamakta ve etkisinin tam olarak oturması 7-10 günü bulmaktadır. Kişinin mimik kaslarını ne denli yoğun kullanmasına bağlı olarak etkisi kalıcılığını 4-6 ay boyunca korur. Altı ayın sonunda ise bu etki tamamen geri dönmektedir.

Kimlere Kaş Arası Botoks Uygulanabilir?

Bu işlemin uygulanışında herhangi bir yaş üst yaş sınırlaması olmamakla beraber, 18 yaşını doldurmuş olma şartı kesinlikle aranmaktadır. Sağlıklı olan da budur.

Kaş Arası Botoksu Fiyatları Nelerdir?

Kaş arası botoksu ücreti; gerekli olan enjeksiyon miktarına, bölgenin durumuna ve uzmanın uygulamasına bağlı olarak değişebilmektedir. Bazı durumlarda botoks dolgu ile birlikte yapılabilmektedir ki bu da kaş arası botoksu fiyatlarını etkileyen önemli bir unsurdur. Siz de kaşınızın arasındaki kırışıklıklardan yakınıyorsanız İzmir kaş arası botoksu uygulayıcı dermatoloji uzmanı Dr. Burcu Demirdöver ile iletişime geçebilir ve kısa sürede kaş arası botoksu uygulamasını güvenle yaptırabilirsiniz.