Blog

İple Kaş Kaldırma
06.03.2024

İple Kaş Kaldırma

Gözün üst kısmında bulunan ve yüze ifade kazandıran kaşlar, mimik hareketlerinin en önemli yardımcılarıdır. Mimik ve ifadeleri desteklemesine ek, yüz güzelliğini tamamlama gibi fonksiyonları da olan kaşlar, yer çekimi veya yaşlanma gibi nedenler ile zaman içerisinde aşağıya doğru sarkmaya başlamaktadır. En azından birçok insan için bu durum böyledir. Çeşitli nedenler ile aşağıya sarkan kaşlar ise görünüm estetiği açısından kötü sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Çünkü hem ifadeye yorgun bir görüntü kazandırmakta hem de gözlerin ön plana çıkmasını engellemektedirler. İşte bu gibi durumları gidermek için ise kaş estetiği devreye girmektedir. Kaş estetiği, kaşın her açıdan iyileştirilmesi ve kaş dersinin gerginleştirilmesi işlemidir. Bu işlem yapılırken yalnızca kaş odaklı çalışmamak ise dikkat edilmesi gereken bir unsur olmaktadır. Yani kaş ve göz arasındaki mesafenin ve konumun ayarlanması, kaş arasının belirlenmesi gibi işlemler de kaş estetiğinin içerisinde alınması gereken işlemlerdir. Ameliyatsız kaş kaldırma yöntemlerinden birisi olan iple kaş kaldırma, İzmir’de dermatolog Dr. Burcu Demirdöver tarafından uygulanmaktadır. İple kaş kaldırma nedir, neden yapılır, nasıl yapılır, fiyatları nelerdir gibi birçok sorunun yanıtını bulabileceğiniz “İple kaş kaldırma” başlıklı bu içerik, Dr. Burcu Demirdöver tarafından sizler için hazırlanmıştır.

Ameliyatsız İple Kaş Asma Nedir?

Gelişen teknoloji ve cerrahi neredeyse her konuya bir çözüm yolmuş bulmuşlardır. Bu konuların biri de estetik operasyondur. Estetik operasyonlardan biri olan kaş kaldırma işlemi; öyle bir hal almıştır ki, ameliyata gerek duyulmadan, herhangi bir ağrı hissedilmeden ve kesinlikle bir işlem izi kalmadan kaş estetiği işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Oldukça kısa bir sürede gerçekleştiriliyor olması da bir diğer avantajlı durum olmaktadır.

Bu yöntemde ciltte herhangi bir kesik oluşturulmamakta ve kaşlar çok çok küçük cihazlar ve ipler yardımıyla saçlı deri altına askılanmaktadır. İple kaş asma işlemi olarak da bilinen bu işlem, beraberine örümcek ağı estetiği, botoks ve kaş kaldırma gibi işlemlerin de uygulanması mümkün hale getirebilmektedir. Etkinin arttırılması için bu işlemler kombine olarak uygulanabilmektedir.

Kaş Asmada Çift İp Tekniği Nedir?

İp kaş asma tekniği genel olarak sorunsuz bir yöntem olmasına karşılık bazı durumlarda kaşın tekrar düşmesi gibi olaylar da meydana gelmektedir. Bu durum daha çok bireyin aşırı mimik hareketi yapmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. İşte bu sorunun önlenmesi için alanında çift ip yöntemi kullanılmaktadır.

Çift ip kullanımı, askı yükünü iki ip arasında paylaştırıldığı için olası sorunları görülmemektedir. Çift ip uygulanması, verimliliği maksimum seviyede tutan ve olası sorunları önleyen oldukça karlı bir yöntem olmaktadır.

İple Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

Yapılması gereken ilk işlem, ipliklerin yerleştirileceği yerlerin belirlenmesi işlemidir. Bölge belirleme işlemi yapıldıktan sonra ise, lokal anestezi uygulanmaktadır. Daha sonra saçlı deri altından ilerletilen özel iğnelerle kaş bölgesine kadar ulaşılıp planlanan vektörde kaşın kaldırılması sağlanmaktadır. Bu yöntem sayesinde kaşa arzu edilen model verilebilmektedir.

Uygulama genel olarak zahmetsiz bir işlem olmasına karşılık kısa bir süre kızarıklık olmasına neden olabilir. Bu kızarıklık uzun süreli değildir ve çok gözlemlenmemiş olsa da en fazla birkaç gün sürdüğü bildirilmektedir. Uygulama sonrası hemen etki elde edilse de kaşın son halini alması yaklaşık 3 hafta kadar sürmektedir. Bu nedenle 3 haftalık süreçte kaşı aşırı hareket ettirmek, ani hareketlerde bulunmak doğru değildir. Ayrıca bu 3 haftalık süreçte ağır makyaj yapmaktan da kaçınmak gerekmektedir.

Ameliyatsız kaş kaldırmanın avantajları

  • Cerrahi kesi bulunmamaktadır
  • Pansumana gerek yoktur
  • Kısa süreli bir işlemdir ve kişiler sonra hemen hayatlarına dönebilmektedir
  • İşlem sadece 10-15 dakika sürmektedir
  • His kaybı oluşmasına neden olmaz
  • Göz çevresindeki kaz ayakları çizgilerinin azalmasına ya da yok olmasına neden olur

İple Kaş Kaldırma Fiyatları

İple kaş aldırma işlemi için belirtilebilecek sabit bir fiyat yoktur. Siz de kaşlarınızdaki düşüklükten kurtulmak ve etkileyici bakışlara sahip olmak için hemen şimdi Dr. Burcu Demirdöver’den iple kaş kaldırma randevusu alın, iple kaş kaldırma ücreti hakkında da daha detaylı bilgilere ulaşma şansı yakalayın!