Blog

Dinamik Askı ile Yüz Gerdirme
06.03.2024

İzmir Dinamik Askı ile Yüz Gerdirme

Dinamik Askılama Nedir?

Dinamik askı, yüz gerdirme işlemlerinden biridir. Bu işlemde kalıcı ve esnek asma ipleri kullanılmaktadır. Genellikle sarkma, yaş ilerlemesi gibi durumlara bağlı olarak ortaya çıkan yaşlı ve yorgun görüntünün giderilmesi için kullanılmaktadır. İşlemin en büyük avantajı ise, gerçekleştirilir gerçekleştirilmez ciltteki gerilmenin fark edilir derecede olmasıdır.

“Dinamik Askılama” yöntemi ise, ciltte var olan ve estetik açıdan görüntüye sebep olan asimetrik görüntüleri gidermek için kullanılmaktadır. Derimizin içinde yer alan elastik liflerin zamanla dejenere olması ve yerçekiminin etkisiyle tüm dokuların aşağıya doğru yer değiştirip sarkması sonucunda ortaya çıkan şekil bozuklukları dinamik askılama ile giderilebilir. Buradaki temel amaç aşağı yöndeki sarkmanın vektörel olarak askılama yapılarak geri döndürülmesidir. Dinamik askılama işleminde cerrahi olarak herhangi bir cilt ya da cilt altı dokusu çıkarılmamakta olup gevşeme nedeniyle sarkmış olan cildin yeri değiştirilmekte ve sonrasında yeri değiştirilmiş olan cildin oluşturduğu kıvrımlar vücudumuz tarafından birkaç hafta içinde düzleştirilmektedir.

Dinamik Askı Kullanım Alanları

Burun hatlarının hafifletilmesi, gülümseme çizgilerinin oluşturduğu kötü görüntünün azaltılması, çeneye daha estetik bir görüntü kazandırma, yüze oval ya da köşeli görünüm kazandırma, jowling adı verilen yanak uzantısının alt çeneye birleştiği alanlardaki sarkmanın düzeltilmesi, kaşların kaldırılması, alın bölgesinde oluşan çizgilerin giderilmesi gibi durumların tamamında dinamik askı yöntemi kullanılmaktadır.

Dinamik Askı Nasıl Gerçekleştirilir?

Uygulama, yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Uygulama öncesi dinamik askı yapılacak alanlar özel cilt kalemi ile işaretlenmektedir. Bu arada yüzde önceden de var olan bir asimetri varsa bunun giderilmesi hedeflenir. Antiseptik solüsyonlarla cilt temizliğinin ardından ilk olarak uygulama alanına lokal anestezik yapılır. Planlanan vektörlerde askı ipleri geçirilir. Hasta oturur pozisyondayken simetri kontrol edilir ve gerekirse eşitlemeler yapılarak dinamik askı işlemine son verilir.

Bu işlemi gerçekleştirmek isteyen bireylerin en çok merak ettikleri şey, bu yöntemin iz bırakıp bırakmadığı olmaktadır. Dinamik askılama yöntemi hiçbir şekilde iz bırakmamaktadır. Uygulama lokal anestezik altında yapıldığı için herhangi bir ağrı hissedilmemekte ve işlem sonrası gerektiği takdirde hasta basit ağrı kesiciler kullanılabilmektedir.

Dinamik Askı ile Yüz Gerdirmenin Avantajları

Dinamik askı, genel olarak cerrahi işlem gerektiren ya da daha önce uygulanmış olan bölgelerde gerçekleştirildiği için, cerrahi girişimlerin alternatifi niteliğindedir.

Her yaş gurubunda oluşmak ile birlikte genellikle erkeklerde ve orta yaşlı kadınlarda görülen yorgun görüntünün giderilmesinde bu işlem çok iyi sonuç vermektedir. Görünüşün daha estetik bir hale getirilmesi olası sarkmaların giderilmesi, asimetrik görünümlerin azaltılması gibi durumlarda kullanılıyor olması bu işlemin en büyük avantajlarındandır. Sarkmaların birden fazla nedeninin olması bu nedenlerin birçoğuna ise bireyin doğrudan müdahalesinin bulunmaması gibi durumlar, bu deformasyonu kaçınılmaz hale getirmektedir. Kısa süreli etkisi olan ürünlerin bir süre sonra mevcut etkisini dahi gösteremez hale gelmesi de insanları bu yönteme iten temel nedenlerdendir.

Dinamik askı işleminin kalıcılığı uygulanan kişinin yaşı, cilt tipi, sarkma derecesi, sigara içiciliği, güneşe maruz kalma gibi birçok etkenlere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Ortalama süre 3-7 yıl arasında değişmektedir.

Bu konuda korkulan şey ise bu iplerin esneklik derecesi olmaktadır. Ancak şunu belirtmekte fayda vardır, bu ipler yüksek esnekliğe sahip iplerdir. Kesinlikle mimikleri zorlamaz, mimik kullanımı sırasında ortaya sorunlar çıkmasına neden olmazlar. Bunu da bünyelerinde bulunan çok küçük kancalar ile cildin hassas dokusuna zarar vermeyecek bir şekilde tutunarak sağlarlar.

Dinamik Askılama Uygulamasından Sonraki Süreç Nasıl Geçmektedir?

Uygulama, işlem yapılan kişiyi günlerce ya da saatlerce günlük hayatından alıkoymamaktadır. Yani kişiler, bu işlemi yaptırdıktan hemen sonra günlük yaşamlarına geri dönebilirler. Ancak dikkat etmeleri gereken temel husus, ilk 10 gün içerisinde aşırı mimik kullanmamak olacaktır. Çünkü bu işleme zarar verebilecektir. Buna ek, cildin sert bir şekilde ovuşturulmaması, yüz üstü yatılmaması gibi durumlara da dikkat edilmesi gerekmektedir.

İşlem gerçekleştirildikten sonraki birkaç gün, kızarıklık morluk ve şişlik gibi durumlar ortaya çıkabilir ancak bu durumlar çok nadiren ortaya çıkmaktadır. Bunun ortaya çıkmasını engellemek ya da daha az oluşmasını sağlamak için özellikle uygulama sonrası ilk 24 saatte aralıklı buz uygulaması önerilmektedir.

Dinamik Askı ile Yüz Gerdirme Fiyatları

Bu hususta sabit bir fiyat vermek pek mümkün değildir. Öyle ki sabit fiyat verenlere itibar edilmemesi de gerekmektedir. Fiyatlandırma ancak ayrıntılı yüz değerlendirmesi sonucu yapılabilmektedir. Hemen şimdi dinamik askı yüz gerdirme ücreti için Dr. Burcu Demirdöver’den randevu alın ve Alsancak, İzmir’de yer alan ofisimize gelip kısa sürede cildinizde gençleşme elde edin!