Blog

Dermapen-Dermaroller Uygulaması
06.03.2024

İzmir Dermapen-Dermaroller Uygulaması

Çin antik döneminde başlayıp günümüze kadar kullanılmaya devam eden dermapen uygulaması, birçok cilt rahatsızlığı için kullanılabilmektedir. Tüm cilt tipleri için uygun olan dermapen, ince kırışıklıklardan ciltte oluşan sarkmalara, gözenek tedavisinden leke gidermeye kadar tüm cilt şikâyetler için “en etkili çözüm” yöntemi olarak değerlendirilmektedir. Cildi sıkılaştırmak daha dinç ve canlı bir görünüme sahip olmak için aktif bir şekilde kullanılmakta olan dermapen uygulaması, ciltte herhangi bir tahriş, yaraya da mahal vermemektedir. İzmir dermapen uygulamasında sağladığı “kesin çözümler ve etkili sonuçlar” ile bilinen Dr. Burcu Demirdöver, kozmetik uygulamalar ile ilgili birçok konuda dermapen uygulamalarından faydalanmaktadır. Dermapen uygulaması nedir, dermaroller nedir, neden yapılır, nasıl yapılır, faydaları nelerdir, dermapen kimlere yapılmaz, dermapen ücretleri nelerdir gibi birçok sorunun yanıtını bu içerikte bulabilirsiniz.

Dermaroller ve Dermapen Nedir?

Gelişen teknoloji ile estetik yöntemleri de şekillenmekte ve her geçen gün yepyeni bir uygulama ile estetik sorunlara çözüm sunulabilmektedir. Aktif olarak kullanılan yöntemlerinde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yenilenmesi de yine bu sorunlara daha kısa süreli ve daha geniş bir perspektiften çözüm sunulmasını sağlıyor. Aynı amaç için çalışan iki farklı yöntem olarak adlandırılabilen dermapen ve dermaroller da teknolojiyle birlikte evrimleşmiş uygulamalardan. Cildin yeni bir görünüm kazanması ve canlanması amacı ile kullanılan dermapen ve dermaroller uygulamaları hem erkek hem de kadınlar tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Dermaroller tıpkı dermapen gibi cilt üzerinde sürekli dönen bir mekanizmanın üzerine yerleştirilmiş 1-2 mm boyutlardaki iğnelerin, cilde kanallar açma işlemidir. Problemli ciltlerin tedavi edilmesi amacıyla kullanılan dermaroller da cildin uyarılmasını sağlayarak cildin genç kalmasını sağlamaktadır. 8 seans gibi kısa bir sürede gösterdiği etkili sonuç ile herkesi memnun eden dermaroller, dermapen gibi mikro boyuttaki delikler sayesinde cilde önemli mineral ve karışımların iletilmesini sağlıyor.

Dermaroller ve dermapen, etki ve sonuç açısından birbiriyle aynı yöntemlerdir. Fakat, dermaroller ve dermapen işlemlerinden birbirinden farkı sadece uygulama kolaylığıdır. Dermaroller, eski tip bir işlem olduğu için tek bir iğne seçeneği sunar ve her bölgede rahatça kullanılamaz. Fakat, dermapen yöntemi son teknoloji ile donatılmış bir cihaz olup farklı bölgelere farklı boyutlarda iğneyle işlem yapma kolaylığı sağlar. Kısacası; dermaroller ve dermapen etki ve sonuç açısından benzer sonuçlar verirken uygulayıcıya, bölge sayısına göre kısıtlama sunabilir.

Dermapen- Dermaroller Nasıl Etki Ediyor?

Cilt üzerinde mikro düzeylerde gözle görülmeyecek kadar “binlerce” ufak mikro kanallar oluşturan dermapen uygulaması, günümüzde sıklıkla tercih edilen “kozmetik uygulamaları” arasında yer almaktadır. Dermapen, üzerinde barındırdığı çok küçük milimetrik iğneler ile gözle görülmeyen ancak deri tarafından algılanabilecek küçük kanallar açmakta, deriye orada yara olduğu algısını yaratmaktadır. Bu sayede deri, oraya onarma mekanizmalarını yönlendirerek sorunu gidermeyi amaçlamaktadır. Vücutta bulunan ve iyileştirici, onarıcı etkiye sahip olan mekanizmaları “problemli bölgelere” çekmeye yarayan dermapen uygulaması, bu sayede cildi yenilemekte ve gençleştirmektedir. Hyaluronik asit, vitamin ve PRP ile birlikte de uygulanabilen dermapen uygulaması, cilde çok daha etkin sonuçlar verebilmektedir. Yani, kişinin kendi kanından elde edilen “iyileştirici hücreler” mikro kanalların dermapen yardımıyla açılmasıyla deri altına gider ve hızlıca görev almaya başlar.

Ciltte ortalama 2 santimetrekarelik alanda 15 kez geçiş yapıldığında 250 ila 500 delik açılabiliyor. Bu deliklerde ise “kolajen, elastin ve hyaluranik asit” üretimi hemen başlıyor. Zaten, bu maddelerin hepsi “cildi yenileyen, gençleştiren ve sıkılaştıran” önemli maddeler. Bu nedenle, dermapen uygulaması, cilde hak ettiği yeniliği ve gerginliği sağlayarak gerekli görünümü ortaya çıkarıyor, bu doğrultuda da yoğun olarak tercih ediliyor.

Hangi Deri Hastalıklarında Dermapen ve Dermaroller Uygulanmaz?

Cilt üzerinde “iyileştirici ve gençleştirici” etkiye sahip olan ve yaygın olarak kullanılan dermapen’in kullanılması aşağıda yer alan bazı hastalık ve durumlarda önerilmemektedir:

  • İltihaplı Rosasea (Gül Hastalığı)
  • Deri enfeksiyonu (Mantar, Uçuk)
  • Aktif akne
  • Cilt kanserleri
  • Siğiller
  • Keloide yatkınlık
  • Solar keratoz
  • Açık yaralar
  • HIV taşıyıcılığı
  • Diyabet
  • Kanser
  • Bağışıklık yetmezlikleri
  • Ağır karaciğer yetmezliği

Dermapen- Dermaroller Yöntemi Nasıl Uygulanıyor?  

Cilt üzerindeki makyaj artıklarının temizlenmesinin ardından cildin dezenfekte edilme süreci tamamlandığında dermapen uygulaması için cilt hazır hale gelmiş olur. Saf Hyaluronik asidin bölgeye uygulanmasından sonra dermapen cihazı cilde dik olarak yerleştirilir ve 0,22 mm’lik mikro iğneler sayesinde deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılır. Cildin iyileşme mekanizmaları ise 30-40 dakika kadar sonra tamamen aktif olarak çalışmaya başlıyor ve işlem bitiriliyor. Dermapen uygulaması sonrası cilde yapıştırıcı bir peptid maskesi uygulanıyor ve kişi işlem sonrasında rahatlıkla evine gidebiliyor.

Dermapen- Dermaroller Uygulaması Kaç Seans Sürer?

Cildin sıkılığını, esnek yapısını ve dayanıklılığını adeta aktif hale getiren “kolajen” ve “elastin” sentezi sağlayan dermapen uygulaması, kan dolaşımını arttırıcı etkiye de sahip olmaktadır. Ayda bir kere olacak şekilde ve dört kez yapılması önerilen dermapen uygulaması “doktor” önerdiği takdirde farklı sıklıklarda da yapılabilmektedir. Ciltteki hasarın ne kadar olduğuna bakılarak yapılan dermapen uygulamasında normal şartlarda seanslar arasında 1 ay olur ve 2-3 seansta ciddi anlamda gözle görülür sonuçlar elde edilir. Yaş kriteri gözetilerek yapılması gereken kırışıklık tedavisi için dermapen uygulaması yine doktor nezdinde değerlendirilerek planlanır.

Dermapen- Dermaroller Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Dermapen, deriye ihtiyaç duyduğu sıkılığı ve gerilmeyi sağlaması açısından oldukça avantajlıdır. İnce çizgilerin azaltılması ile ilgili ciddi derecede olumlu etkileri bulunması da dermapen’in bir diğer avantajlı durumlarındandır.

Birçok kadının sorun yaşadığı çatlaklar ve deri gevşemelerinde etkisi gözle görülür derecede olan dermapen uygulaması, her cilt tipine ve bölgeye güvenle uygulanabilmektedir. Kolajen dokunun gelişmesine destek olan dermapen uygulaması sayesinde istenen görünüme beklenenden daha kısa sürede ulaşılabilecektir.

Dermapen Nerelere Uygulanır?

Ameliyatlardan sonra deride meydana gelen başta yara izi olmak üzere birçok durum için dermapen uygulaması iyi sonuçlar vermektedir. Aynı zamanda vücutta doku kaybı olan bölgelerde de ideal bir uygulama olan dermapen sıklıkla el, boyun, saç bölgelerine uygulanmaktadır. Akne, leke, çatlak ve sellülit konusunda hızlı sonuçlar verdiği için sıkça tercih edilen dermapen uygulaması, doktorun uygun gördüğü alanlara da uygulanabilmektedir.

Dermapen- Dermaroller Uygulaması Ücretleri Ortalama Ne Kadar?

Dermapen etkisini ne zaman gösterir sorusu genellikle birçok dermapen yaptırmayı düşünen kişi tarafından sorulmaktadır. 6 hafta sonunda beklenen etkiler görünür hale olduğunda 8 ila 10 ay kalıcılığı olan dermaroller uygulaması fiyatları uygulamanın yapıldığı merkezden doktora kadar birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle, dermaroller ücretleri hakkında mutlaka kendi doktorunuza ya da merkeze ulaşınız.

İzmir dermapen uygulaması fiyatları ile ilgili “net” bilgi almak Dr. Burcu Demirdöver ile iletişime geçebilir bu sayede hem sorularınızı giderebilir hem de kısa süre içerisinde randevu oluşturabilirsiniz.