Blog

Cosmelan-Dermamelan
06.03.2024

Cosmelan-Dermamelan İzmir

Güneş, hormonlar ve daha birçok etken; cildimizi tehdit ederek leke oluşumuna neden oluyor. Hepsinin oluşma nedenleri farklı olsa da tedavileri ancak doğru yöntemler kullanıldığında mümkün olabilmektedir. Lekelerin tedavi edilebilmesi için günümüzde farklı uygulamalar yapılmaktadır. Bu yöntemler arasında peeling, karbonpeeling, enzim peeling, plateletten zengin plazma (PRP) ve fraksiyonel lazerle cilt soyma ön plana çıkmaktadır. Kişinin cildi için tedavi yöntemi belirlenirken de yaşı, lekenin derinliği, cilt hassasiyeti gibi faktörlerin dikkate alınması gerekiyor.

Cosmelan- Dermamelan Nedir?

Cosmelan- Dermamelan, içinde baskılayıcı ve soyucu enzimler sayesinde leke tedavisinde kullanılmaktadır. Cosmelan- dermamelan uygulamasının içerisinde nemlendirici, devam kremi ve maske bulunmaktadır. Bu paketin içinde bulunan maskeler ise sadece uzman hekimler tarafından uygulanabilmektedir.

Cilt Lekelerinin Tedavisi

Koyu kahverengi lekelenmeler genel olarak ciltte alın, yanak, burun, çene, boyun, kollar, üst dudak bölgesi gibi cildin doğrudan güneşe maruz kaldığı yerlerde oluşur. Koyu kahverengi lekelerin oluşmasında farklı faktörlerin de etkisi bulunmaktadır ki bu faktörlerden en önemlileri ultraviyole ışınları ve genetik yatkınlıktır. Bunların haricinde doğum kontrol ilaçları, kozmetik ürünler, ilaçlar ve gebelik gibi faktörlerde leke oluşumunun ortaya çıkmasındaki nedenler arasında sayılabilir. Bunların arasında bulunan güneş ışınları ise sadece lekelerin oluşmasına neden olmakla kalmayıp aynı zamanda lekelerin çok daha koyulaşmasına sebep olabilmektedir. Bilinçli bir şekilde korunma yöntemlerini kullanarak bu lekeler ile savaşmak mümkündür.

Lekenin oluşmasının sebebi, yerleşim yeri, ne kadar derin olduğu ve çeşidi de yine leke tedavisi için son derece önem arz etmektedir. Lekelerin tedavi edilme süresi ise herkeste farklılık göstermektedir. Bazı kişiler için bu süreç birkaç ay kadar iken bazı kişilerde de 1- 2 yıl gibi bir tedavi süresi gerekmektedir. Dermatolog Dr. Burcu Demirdöver ile siz de bu lekelerden kurtulabilirsiniz.

Cosmelan- Dermamelan Uygulanması Nasıl Gerçekleştirilir?

Kişiye özel olarak yapılan cilt analizi uygulamasından sonra, kişinin beklentisi ve doktorun öneride bulunması halinde Cosmelan-Dermamelan uygulamanın yapılacağı bölgeler, belirlenir. İlk olarak tedaviye başlamadan önce uygulamanın yapılacağı bölge, başlangıç solüsyonu ile temizlenmektedir. Paketin içinde bulunan maske, ciltteki leke yoğunluğuna göre uygulanmaktadır. Uygulanmış olan maske, doktorun kararına göre ciltte ortalama olarak 8- 12 saat arasında kalmaktadır. Belirlenen süre sonunda maske, çıkartılıp yıkanır. Paketin diğer aşaması olan devam kremine ek olarak nemlendirici ve önerilecek güneş korucu losyon ile tedavi devam eder. Tedavinin uygulanmaya başladığı ilk haftadan itibaren ciltte soyulmalar başlayarak renk açılması yaşanır ki bu olağan bir durumdur.

Cosmelan–Dermamelan Uygulamasından Hangi Alanlarda Fayda Sağlanır?

  • Derin yapıya sahip olan akne lekelerinin giderilmesinde
  • Melazma tedavisinde
  • Hamilelik dönemlerinde ortaya çıkan lekelenmelerin giderilmesinde
  • Ciltte nokta boyutunda bulunan lekelerin tedavisinde,

Ciltte zaman içinde oluşan yaşlılık lekelerine karşı kullanılıp sonuçlarının hemen fark edilmesinde aktif olarak Cosmomelan-Dermamelan etkin rol oynamaktadır.

Cosmelan-Dermamelan Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Ürün paketi içinden çıkan maske, tek kullanımlık olarak hazırlanmıştır. Tek seansa özel hazırlanan maske, doktor tavsiyesine göre iki seans olarak da kullanılabilir. Uygulama sonrasında kullanılan devam kremi ise 5- 6 aylık süre boyunca düzenli olarak kullanılmalıdır. Güneş sonrası losyon kreminizde yine sürekli olarak kullanmanız gereken ürünlerdendir.

Kozmetik ürünler; kullanılmadan önce doktora danışılması gereken ürünlerdir. Kişilerin direk olarak kullandıkları kozmetik ürünler cildin çok daha fazla zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle, Cosmelan-Dermamelan uygulamasından sonra kullanmak zorunda olduğunuz kozmetik ürünler hakkında mutlaka dermatoloğunuzu bilgilendirin.

Cosmelan- Dermamelan Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Nelerdir?

Uygulamanın herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.  Ancak yine de Cosmelan- Dermamelan uygulamasının bir tıbbi işlem olduğunun unutulmaması gerekmektedir. Bundan dolayı Cosmomelan-Dermamelan uygulamasının uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Doktor tarafından uygulanan Cosmomelan-Dermamelan ile bütün riskler ortadan kaldırıldığında oldukça başarılı sonuçların elde edilmesi mümkündür.

Cosmelan-Dermamelan Uygulamasının Fiyatı Nedir?

Cosmomelan-Dermamelan uygulamasında uygulanacak olan tedavi yöntemi, yapılacak olan cilt analizi sonrasında belirlenecek olan seansın sayısı da fiyatın belirlenmesinde etkin rol oynamaktadır. İşlem hakkında çok daha detaylı bilgi almak ve aklınıza takılan tüm soruların cevabını öğrenmek için İzmir’de oldukça başarılı bir şekilde hizmet veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Demirdöver’den randevu alabilir ve size özel Cosmomelan-Dermamelan fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.