Blog

Burun Dolgusu
06.03.2024

Burun dolgusu işlemi, burnun çok daha güzel ve estetik durması için yapılan ameliyatsız bir işlemdir. Rinoplasti ameliyatı için uygun görülmeyen ya da bu işlemi gerçekleştirmek istemeyenlerde özellikle kontur bozukluklarının düzeltilmesinde oldukça güzel sonuçlar alınabilmektedir. Burun dolgusu işlemi herhangi bir iz ya da kesi oluşmadan yapılmaktadır.  Burnunuzun konturunun ameliyatsız bir şekilde düzeltilmesini isterseniz İzmir’de Dermatoloji Uzmanı olarak hizmet veren Dr. Burcu Demirdöver’e başvurabilirsiniz.

Burun Dolgusu Nedir?

Burun yapısı, kişinin imajını ve yüz estetiğini doğrudan etkileyebilmektedir. Burnun küçük ve dik bir görünüme sahip olması ise ideal bir burun olarak nitelense de güzellik kavramı oldukça görecelidir. Herkesin yüz ölçüleri ve yüz estetiği birbirine benzememektedir. Bundan dolayı herkesin benzer bir burun yapısına sahip olması beklenemez.

Cerrahi bir girişim olmadan ideal bir burna kavuşmak isteyen hastalar için burun dolgusu işlemi oldukça sık bir şekilde uygulanmaktadır. Burun dolgusu işlemiyle burunda bulunan girintiler, boşluklar, kontur eksiklikleri ve asimetrik bozukluklar düzeltilebilmektedir. Dolgu malzemeleri kullanarak estetik bir burna sahip olmak oldukça kolaydır.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılıyor?

Erkekler ve kadınlar tarafından oldukça sık olarak talep edilen burun dolgusu işleminde ilk olarak hastanın dijital fotoğrafı üzerinde uygulama yapılacak alanın belirlenmesi ile başlamaktadır. Sonrasında anestezik krem uygulaması ile burun bölgesinde 20-30 dakikada uyuşma sağlamaktadır. Vücudumuzun bağ dokusu komponenti olan hyaluronik asidin sentetik formları kontrollü bir şekilde yapılan planlanan alanlara çok ince uçlu iğneler yardımıyla enjekte edilmektedir. Enjeksiyon sonrası Dr. Burcu Demirdöver son bir şekillendirme yaparak burnunuzun doğal ve güzel bir şekle kavuşmasını sağlamaktadır.

Burun Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Cerrahi bir işlem olmadığı için oldukça rahat bir şekilde yapılan burun dolgusu işlemi, estetik bir buruna sahip olmak isteyenler için idealdir. Rinoplasti ameliyatına onay verilmeyen ya da ameliyat olmak isteyen kişiler için sıklıkla önerilen burun dolgusu işlemi, aynı zamanda ameliyat sonrasında nasıl bir burna sahip olacağını görmek isteyenler için de yapılabilmektedir.

Burun dolgusu işlemi, burun estetiğinin revizyon ihtiyacını da karşılamaktadır. Burun ameliyatına sıcak bakmayan hastalar için oldukça rahat bir şekilde yapılan burun dolgusu işlemi, birçok hasta tarafından çok daha makul bir yol olarak görülmektedir.

Burun dolgusu işlemi, rinoplasti ameliyatına kıyasla çok daha uygun fiyatlı bir işlemdir. Bundan dolayı hastalar için oldukça avantajlı olduğu belirtilen burun dolgusu, günümüzde sıklıkla uygulanan dolgu işlemleri arasında yer almaktadır. Ameliyatla düzeltilebilecek birçok soruna da çözüm bulan burun dolgusu işlemi, çeşitli teknikler ile uygulandığında da oldukça güzel sonuçlar vermektedir.

Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürer?

İdeal bir burna sahip olduktan sonra bu burnun ne kadar kalıcı olduğu da burun dolgusu sonrası merak edilen önemli bir konudur. Hiçbir dolgu işlemi, ömür boyu kalıcılığa sahip değildir. Burun dolgusu yapıldıktan sonra hasta, yaklaşık 6 ay içinde dolgu maddesi vücutta erime işlemine maruz kalmaktadır. Bu süre sonunda hastanın burnunun görünümü uygulama öncesi haline dönmektedir. Burun dolgusu işlemi yeniden yapılabilmektedir.

Burun Dolgusu Ücretleri Ne Kadardan Başlıyor?

Ameliyatsız bir şekilde estetik bir burna sahip olmak isteyenler, burun dolgusu işlemini sıklıkla tercih etmektedir. Çeşitli teknikler ile yapılan burun dolgusu işleminin fiyatı; tekrarlanmakta olan seanslarda aynı dolgu malzemesinin kullanıp kullanılmamasına ek olarak doktorun uzmanlık durumuna ve kombin işlemlerin yapılıp yapılmayacağına göre farklılık gösterebilmektedir. Burun dolgusu hakkında aklınıza takılan soruların cevabını almak ve oldukça başarılı bir şekilde burun dolgunuzu yaptırmak için İzmir’de Dermatoloji Uzmanı olarak hizmet veren Dr. Burcu Demirdöver’ den randevu almanız yeterli olacaktır.