Blog

Botoks
06.03.2024

Hayatının her evresinde genç bir görünüme sahip olmak isteyen kadınlar, farklı yöntemlere yönelmektedir. Bu yöntemlerin başında ise çeşitli maskeler gelmektedir. Ancak ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklık, kaz ayakları gibi cilt deformasyonları için maalesef bu tarz yöntemler yeterli kalmamaktadır. Günümüzde çevreye bağlı faktörlerin giderek kötü bir hal alması ise bu deformasyonların ilerleyen yaş dışındaki en büyük nedeni olmaktadır. Kadınlar da bu sebeple cildini korumak için adeta servet harcamakta, kalıcı bir çözüm yolu aramaktadır. Krem, maske gibi yöntemlerin hem geçici hem de kısa süreli olması; botoks, ütüleme ve gerdirme gibi işlemleri, kadınların gözde yöntemleri haline getirmektedir.

Zamanla deformasyona uğramış olan kasların ciltteki sarkıklık ve kırışıklığa sebep olmasıyla botoks, en çok tercih edilen yüz gezdirme işlemlerinden birisi haline gelmiş bulunmaktadır. Botoks, İzmir’de Dr. Burcu Demirdöver tarafından da yapılan son yılların popüler estetik uygulamalarından sadece birisidir. Bu yazının yazılış amacı da bu konu ile ilgili gerekli bilgileri ilgilenen kişilere sunmak ve soru işaretlerini gidermektir.

En Popüler Estetik Uygulaması, Botoks

Yüz güzelliği başta kadınlar olmak üzere her iki cinsin de önem verdiği bir konudur ve yüzde meydana gelen en ufak bir sivilce, yara, leke bile yaşam standardını bu bağlamda oldukça düşürebilmektedir. Sürekli olarak güzel ve kusursuz bir görünüme sahip olmak isteyen kadınların bir süre sonra bu kısa süreli ve etkili olmayan yöntemlerden yorulmaları, daha kalıcı ve etkili çözümler aramalarını zorunlu hale getirmiştir.

Kısa süreli yöntemlerden, kremlerden, maskelerden sıkılan kadınları, uzun süreli etkisi ile Botoks memnun etmektedir. Dr. Burcu Demirdöver de bu bağlamda danışanlarının memnuniyetini katlamakta ve bunu sıfır sorun ile yapmaktadır. Dr. Burcu Demirdöver’e göre “Botoks, sadece yaşlanma problemi olanlar için değil, daha gergin bir görünüm isteyen kadınlar için de kullanılabilen, sorunsuz ve kapsamı geniş bir yöntemdir.”

Botoks Nedir?

Ciltte belirli nedenlere bağlı oluşan sarkıklar, yaşlanma ile bağlantılı meydana gelen kırışıklıklar, cilt altındaki kasların geriye çekilmesi gibi durumlar her iki cinsin korkulu rüyası haline gelmiştir. Bu sarkık ve çekilme gibi problemlere karşı birçok kozmetik kökenli ürün mevcut olsa da bekleneni tam anlamı ile karşılayan ürün maalesef henüz keşfedilememiştir.

Kaşın düşük olduğu durumlarda düşük kaşları kaldırma amacı ile de uygulanan botoks, genelde çene ve yanaklarda daha keskin hatlara sahip olmak için tercih edilmektedir. Kaş düşmesine bağlı olarak oluşan yorgun görüntü ise, 1 ila 4 mm arası kaş kaldırma botoksu ile giderilebilmektedir.

 

Botoks Nasıl Uygulanır?

Çok ince uçlu enjektörler ile yapılan botoks, direkt olarak derinin hemen altında yer alan mimik kaslarına ya da dermiş adı verilen cildin derin tabakasına uygulanır. Botoksun etkisi 3-4 gün içinde başlar ve etkinin tam olarak oturması 7-10 gün sürer. Kişinin mimik kaslarını ne denli yoğun kullanmasına bağlı olarak etkisi kalıcılığını 4-6 ay boyunca korur.

Botoks Nasıl Etki Eder?

Botoks, sarkmış cildi gerginleştirme ve çeşitli nedenler ile oluşan kırışıklıkları giderme amacı ile kullanılan yaygın bir yöntemdir. Kadınların her yaşta genç kalma ve genç görünme arzularını en iyi şekilde karşılayan yöntem yine botokstur. Sinirlerde kısmi duyarsızlık oluşmasını sağlayan botoksun etkisi 6 ay sonunda tamamen geri döner. Kalıcılığı uzun süreli olan botoksun ileriki dönemde sağlığa olumsuz bir etkisi yoktur.

Botoks Hangi Bölgelere ve Kimlere Uygulanabilir?

Botoks işlemleri, kadınlar tarafından olduğu kadar erkekler tarafından da yoğun olarak tercih edilmektedir. Cinsiyet konusunda herhangi bir kriter ya da sınırlaması olmayan botoksun, yaş için mevcut kriteri ise yalnızca 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Herhangi bir bulaşıcı hastalığa sahip olmamak ise en önemli kriterdir. Genel olarak botoks uygulamasının gerçekleştirildiği bölgeler ise aşağıda sıralandığı şekildedir;

  • Frontal bölge kasları ve çevresi (alın bölgesi)
  • Dudak çevresi
  • Ağız köşesindeki parantez çizgileri
  • Kaş
  • Eller
  • Göz altı ve kaz ayakları bölgesi
  • Boyun / Dekolte bölgesi
  • Burun ucu
  • Burun kenarları
  • Mimik çizgileri
  • Çiğneme kasları (masseter ve temporal kas)

gibi yerler botoks uygulamaların en sık kullanıldığı alanlardır.

Botoks Hangi Kimlere Uygulanmamalıdır?

Aşağıdaki hastalıklarda botoks kullanımı kontrendikedir:

  • Botulinum toksine alerjisi olan kişiler
  • Periferik sinir nöropatileri
  • Myasthenia gravis
  • Eaton-Lambert sendromu

Sinir-kas kavşağını ilgilendiren bu hastalıklara ek olarak hamilelik ve emzirme döneminde botoks uygulaması önerilmemektedir.

Botoks Uygulamasından Sonraki Süreç

Botoks yaptıran bireylerin uygulama sonrası güneşe maruz kalmamaları, gerektiğinde güneş kremi kullanmaları gerekmektedir. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kişi çok sıcak duş almaktan kaçınmalıdır. Yapıldığı günden bir gün sonrasına kadar botoks işleminin uygulandığı bölge darbe almamalı, ovuşturulmamalı ve benzeri müdahalelere maruz kalmamalıdır. Yüz üstü yatmak, uzun süreli olarak baş öne eğik şekilde durmak uygulama alanlarında morluklara neden olabilir.

Botoks işlemini gerçekleştirdikten 2 saat sonrasına kadar, işlem yapılmış bölge sıcak su ile temas etmemeli, gerekirse duş bile alınmamalıdır.

Botoks Kırışıklık Tedavisi Dışında Hangi Sorunların Çözümünde Etkilidir?

Birçok cilt problemini ameliyatsız bir şekilde gidermeye yardımcı olan ve neredeyse vücudun her bölgesine çeşitli amaçlar ile uygulanabilen botoks, bugün tıpta birçok alanda kullanılmaktadır. Kullanım alanları genel olarak şu şekildedir:

  • Diz ve kol eklemlerinin katlandığı bölgeler
  • Avuç içleri
  • Koltuk altı
  • Ayaklar
  • Alın gibi aşırı terleyen bölgelerde bu yakınmalara son vermek için de botoks uygulanabilmektedir.

Botoks Hangi Durumlarda Uygulanır?

Hayatının her evresinde güzel görünmek isteyenlerin popüler yöntemi olan botoks, yaygın olarak kullanılan bir yöntem olmasına karşılık uygulanamayacağı durumlar da mevcuttur. Kanser, alerji veya hamilelik gibi koşullar mevcut ise bu işlem kesinlikle yapılamamaktadır.

1- Botoksun tıbbi bir ürün olarak piyasaya çıkmasının ana nedeni, şaşılık, göz kapaklarındaki kasılma ve düşme gibi durumların tedavisi idi. Günümüzde hala bu yöntemlerde botoksu kullananlar mevcuttur öyle ki en yaygın yöntemlerden biri de budur. Kalp spazmlarından tutun migrene kadar, yüz felcinden aşırı terleme sorununa kadar birçok durumda yine botoks devreye girmeye devam etmektedir.

2- Botoksun kozmetik amaçlı olarak kullanımı ise genellikle estetik operasyonlarını içermektedir. Botoks, kozmetik alanında kullanılmaya başlanınca genel olarak adını duyurmaya da başlamıştır.  18 yaşındaki bir gencin probleminden 30’lu yaşlardaki kadınların problemine kadar her türlü soruna deva olan botoks, her üç kadından birinin de düzenli işlemi haline gelmiş bulunmaktadır.

Botoks Acılı Bir İşlem midir?

Neredeyse milimetrik iğnelere sahip olan, botoks enjektörleri, son derece hafif ağrılar hissettirmekte, bu ağrılar bir sinek ısırığını andırmaktadır. Lokal anestezi ile birlikte uygulanmakta olan botoks uygulamasında yine bu nedenle neredeyse hiç ağrı hissedilmemektedir.

 

Botoks Kalıcı Bir Çözüm Müdür?

Yaşlanmaya engel olacak bir ürün henüz bulunmamış olsa da, botoks bu alanda en uzun süreli ve etkili sonucu vermektedir. Ancak bu etkinin tamamen kalıcı olduğunu söylemek de ne yazık ki mümkün değildir.  

Botoksun Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Her estetik uygulamasında olduğu gibi botoksta da belirli bir etki süresi vardır. Çeşitli durumlara bağlı olarak değişebilen bu etki ve kalıcılık süresi, ortalama 4 ila 6 ay arasında değişmektedir.

Botoksun Etkisi Geçince Ne Yapılmalıdır?

Botoks ile elde edilen görünüm ne kadar memnun edici olsa da, bunun geçici olduğu mutlaka bilinmelidir. 4 ila 6 ay kadar etki süresi olan botoksu, süre dolduktan veya etki geçtikten sonra sorunsuz bir şekilde yenilemek mümkündür. Şunun da belirtilmesi gerekir, bir bölgede yapılmış olan botoksun sayısı arttıkça, o bölgedeki botoksun kalıcılığı da artmaktadır.

Yaklaşık 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen botoks işlemi öncesinde kişi lokal anestezi kremini sürebilir, böylece minimum derecede olan ağrıyı da yok edebilir.

Botoks Fiyatları 2019-2020 Ortalama Ne Kadar?

Yüz botoksu, çene botoksu ve koltuk altı botoksu fiyatı; doktordan doktora hatta uygulamadan uygulamaya değişiklik gösterebilen müdahalelerdir. Botoks fiyatları İzmir’de olduğu gibi her bölgede dermatoloji doktorları tarafından ön muayenede belirlenir ve tarafınıza bildirilir. 2019-2020 botoks fiyatı araştırması yapıyor iseniz net bir fiyat alabilmek için ilk olarak doktorunuzu belirlemeli ve daha sonra fiyat talebinde bulunmalısınız. Alanında uzman, memnuniyet seviyesi yüksek ve güler yüzü eksik olmayan bir doktor ile işleminizi gerçekleştirmek için ise, Dr. Burcu Demirdöver ile iletişime geçebilirsiniz.