Blog

Altın İğne Uygulaması
12.03.2024

İlerleyen yaş, mevsimlere bağlı değişiklikler, hava kirliliği,  maruz kalınan kimyasallar ve mevcut yaşam koşullarından olumsuz etkilenen cilt, diğer organlardan daha hızlı yaşlanmaktadır. Ciltte mevcut nedenlere bağlı olarak yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına ek, diğer cilt rahatsızlıkları da ortaya çıkmaktadır. Cildi tekrar o genç ve sağlıklı görünüme kavuşturmak için ise çeşitli yöntemler bulunmakta, bu hususta tıp ciddi bir ilerleme kat etmektedir. Bu yöntemlerin başında ise lazer uygulamaları gelmektedir. Cildin sağlıklı ve genç görünümü için kullanılan lazer uygulamalarında, özellikle son yıllarda “Altın İğne” olarak bilinen “fraksiyonel radyo frekans dalgaları” ön plana çıkmaktadır. 

Cildin yüzeyine etki etmeden direkt olarak cilt altına ulaşılarak; cildin parlak, gergin ve sağlıklı olmasını sağlayan altın iğne uygulaması ile cilt üzerindeki birçok sorun da tedavi edilebilmektedir.

Altın İğne Uygulaması

Altın iğne uygulaması, günümüzde cerrahi müdahaleleri istemeyen kişiler için oldukça ideal ve yaygın bir uygulamadır. Cilt sarkmalarından akne izlerine, çatlak tedavilerinden akla gelebilecek diğer tüm cilt problemlerine kadar etkin sonuçlar vaat eden altın iğne uygulaması, mikro iğneli fraksiyonel radyofrekans sistemi adı verilen bir teknoloji sayesinde uygulanmakta ve yine bu sayede etkisini gösterebilmektedir. Küçük iğnelerden geçen radyo frekans enerjisi, problemli bölgelerdeki tüm sorunları ortadan kaldırarak cildi iyileştirecek kolajen gibi üretimleri tetiklemektedir. Dokuları ısıtan altın iğne uygulaması, hasarlı dokuları ise onarmaktadır. Alanında uzman bir doktor olan ve İzmir’de faaliyetlerini yürüten Dr. Burcu Demirdöver ise hem bu bilgileri en doğru ve tarafsız bir şekilde paylaşmakta hem de faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yürütmektedir.

Altın İğne Uygulaması Nedir?

Az öncede bahsettiğimiz gibi altın iğne uygulaması, radyofrekans enerjisini cildin altına iletmek sureti ile yapılan ameliyatsız estetik uygulamalarından birisidir. Radyofrekansın iyileştirici özellikteki hücreleri aktif hale getirmesi, cilt veya cilt altında meydana gelen tüm problemlerin çözümünü kolaylaştırmaktadır. Buradaki temel mantık ise bir nevi şudur; çok küçük milimetrik boyutlarda olan bu iğneler, hem ciltte dışarıdan fark edilmeyen küçük hasarlar vermekte hem de radyofrekans enerjisi iletmektedir. Orada bir sorun olduğunu hisseden cilt ise onarım mekanizmasını harekete geçirmektedir. Gençleşmek için sıklıkla kullanılan ve belirttiğimiz mantıkla çalışan altın iğne uygulaması, son yılların en iyi gençleştirme yöntemlerinden birisi olarak anılmaktadır.

Altın İğne Uygulamasının Etkileri Nelerdir?

Altın iğne uygulaması ile dermiş tabakası içerisine kolaylıkla girilebilmekte ve radyo frekans enerjisini altın iğneler yardımıyla cilt altına verebilmektedir. Cilde hiçbir şekilde zararı olmayan altın iğneler, dermiş tabakası içerisinde koagülasyonla kolajen liflerinde hızlı bir parçalanmaya neden olmaktadır. Yeniden düzenlenmekte olan lifler ise kısa süre içerisinde kasılmayı ve toparlanmayı beraberinde getirmektedir ki bu da ciltte gerilme oluşacağı anlamına gelmektedir. Fibroblast hücrelerinin uyarılması mantığı ile işlev gören altın iğne uygulaması, yeni kolajenler üretimini de hızlandırmaktadır ki kolajen, cilde elastik yapısını sağlayan temel unsurdur. Ciltte gençleşme ve var olan problemleri gidermeyi amaçlayan altın iğne uygulaması, böylece hızlı bir şekilde etkisini göstermeye başlamaktadır.

Altın İğne Uygulamasının Kullanım Alanları Nelerdir?

Dr. Burcu Demirdöver, altın iğnenin kullanım alanlarını bize en doğru ve yaygın şekilde sıralamıştır. Bu işlemin tamamen risksiz, ağrısız olduğunu belirtken ve iz bırakmadığını da ekleyen Burcu Demirdöver, altın iğne uygulamasının kullanım alanlarını şu şekilde liste haline getirmiştir;

  • Gözenek sıkılaştırması
  • Cilt kırışıklıklarının giderilmesi
  • Yara izi yani skarların yok edilmesi ya da hafifletilmesi
  • Cilt lekelerinin tedavi edilmesi
  • Gebeliğe bağlı çatlakların tedavisi
  • Boyun, yüz ve dekolte bölgesindeki sarkmaların tedavisinde
  • Kol ve bacaklarda görülen bolluk ve sarkmaların yok edilmesinde
  • Kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişen vücut çatlaklarının giderilmesinde
  • Cildin yenilenmesi ve tazelenmesi

Altın İğne Uygulaması Nasıl Yapılmaktadır?

Teknolojik gelişmelerle birlikte artık cerrahi ameliyatların yerini cihaz uygulamaları almaktadır. Son derece risksiz, ağrısız olan ve kolay iyileşme süreci vaat eden cihaz uygulamaları ise hem kadınların hem de erkeklerin beğenisini toplamaya devam etmektedir. Altın iğne uygulaması da birçok cerrahi müdahaleyi gereksiz kılmış özel bir cihaz operasyonudur. Radyo frekans ve mikro iğne mucizesi ile yapılan altın iğne uygulaması, anestetik kremler ile uygulanmakta, böylece hastaya sorunsuz ve kısa süreli işlem vaadinde bulunmaktadır.

Her mevsimde uygulanabilmesi ile avantaj sağlayan altın iğne uygulaması, 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. Ciltteki etkilerini gösterebilmek için yaklaşık 1-2 hafta geçmesi uygun görülen altın iğne uygulaması, uygulanacak bölgenin temizlenmesi ile başlamakta, cerrahın belirlediği ve sorunların mevcut olduğu alanlara altın iğne uygulaması yapılması ile sona ermektedir.

Altın İğne Uygulaması Fiyatları Ortalama Ne Kadar?

Her mevsim ve her alanda uygulanabilen altın iğne tedavisi, uygulayan doktorun uzmanlığına ve tekniğine göre değişik sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Bu nedenle, uzmanın bilgisine ve tecrübesine bakılarak altın iğne uygulamasına karar vermek son derece önemlidir. Bu işlem esnasında maddi kazanç gütmek, ciddi sorunları beraberinde getirebilmektedir. Bu sebeple en uygun fiyatlı olan değil, en kaliteli olan kişi tercih edilmelidir.

Altın iğne uygulaması ücretleri ise uygulayacak doktora, şehre ve hastane koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Bu sebepten ötürü İzmir’de altın iğne uygulaması yaptırmayı planlıyorsanız belirttiğimiz gibi Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Demirdöver’e ulaşıp sorunsuz ve uygun fiyatlı altın iğne tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.