Blog

Alın Botoksu
12.03.2024

Zamanı durdurmak, geçen zamana bağlı olarak oluşan yaşlanmaları önlemek henüz mümkün hale gelmiş bir durum değil. Ancak, yaşlanmayı tam anlamıyla gideremesek de geciktirerek yaşam kalitemizi artırabilmek mümkündür. Vücudumuzda yaşlanma belirtilerini en net şekilde gösteren yerin cildimiz olması neden ile cildimiz için gerekli olan nem dengesini sağlamak düşünüldüğünden çok daha önemlidir. Her gün belirli bir miktarda içilmesi gereken, vücudun belirli bir kısmını oluşturan suyun önemi de burada ortaya çıkmaktadır. Çünkü, ancak yeterli su alımı yapıldığında cilt nemli kalabilecektir.

Stres, yaşlanmaya karşı koymak adına mutlaka uzak durmamız gereken ve hayatı ciddi derecede olumsuz etkileyen bir faktördür. Yaşlanma belirtilerini olduğundan çok daha erken yaşamak istemeyen bireylerin buna dikkat etmesi gerekmektedir. Erken yaşlanma bağlamında önemli olan ve normal olduğundan çok fazla dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise güneş ışınlarıdır. Bu cümle her ne kadar hiç güneşe çıkılmaması gerektiği anlamına gelmese de dikkatsiz ve önlemsiz çıkılmaması gerektiği de gayet aşikârdır. Güneş ışınlarına herhangi bir önlem alınmadan çıkılmasının yüze elastik bir yapı kazandıran ve kolajen adı verilen proteinin harabiyetine sebep olduğu da bilinmelidir.

Alın Botoksu

Alın çizgilerine botoks uygulanması:

Alın bölgesi yüzün üst kısmında bulunan, belirli bir bölümünü de içerisinde alan bir bölgedir. Bu bölge gençken pürüzsüz bir yapıya sahip olsa da ne yazık ki zamanla çeşitli nedenlere bağlı olarak bu özelliğini kaybetmektedir. Bunun temel nedeni ise, yıllarca yoğun olarak kullanılmış olan yüz kaslarıdır. Bu durumun sonucunda, alında belirli çizgilenme veya katlanmalar ortaya çıkmaktadır. Bu kırışıklık çizgileri alın bölgesinde enine kaş arasında ise dikine bir şekilde kendini göstermektedir. Yalnızca bir tane çizgi oluşabileceği gibi, daha fazla paralel çizgi de oluşabileceği de bilinmelidir. Bu çizgilerin oluşum zamanı ve derinliği ise kişiye göre değişmektedir.

Alnın enine hareket etmesini sağlayan kaslar frontal kaslar, kaşların çatılmasını sağlayan kaslar ise korrugatör kaslardır. Bu kasların yoğun olarak kullanılmaları ve güçlü olmaları bu çizgilenmelerin erken belirmesine ve derinleşmesine sebep olmaktadır. Güçlü olması her ne kadar iyi bir durum gibi görünse de kırışmayı ve çizgileri oluşturan temel neden budur. Oluşan çizgilenmelerin önlenmesi için bu kasların kullanımını azaltmak gerekir. Yoğun olarak mimik kullanmayan veya mimik kasları kuvvetli olmayan bireylerde deformasyon az olurken, kasları kuvvetli olan ve yoğun olarak mimik kullanan bireylerde bu durum tam tersidir

Meydana gelen alın çizgilerini yok etmek, muhtemel çizgilerin ise oluşumunu engellemek için bu çizgilerin hem türüne hem nedenine bakılması önem arz etmektedir. Bu çizgi ve kırışıklıklardan tamamen kurtulmanın tek yolu ise, botoks işlemidir. Hiçbir işlemin botoks kadar etkili olamayacağı ve olamadığı gerçeği bunun kanıtıdır. Çünkü alına uygulanan botoks, bölgedeki kasları zayıflatmaktadır. Bu da yoğun olarak mimik kullanan bireylerde bile kas kullanımına bağlı deformasyonların engellenmesi anlamına gelmektedir. Bu sayede hem mevcut kırışıklıklar azalacak hem de oluşma ihtimali olan kırışıklık ve çizgiler azalacaktır.

Şunu belirtmek gerekmektedir; alındaki çizgiler çok derinse ne yazık ki Alın botoksu tek başına ideal sonuç sağlayamamaktadır. Bu gibi durumlarda da mutlaka dolgu ile botoksa destek vermek gerekmektedir. Âmâ hafif olan, gerdirildiğinde gözle görülmeyen çizgilerde tek başına botoks yeterli olacaktır. Alına botoks yapıldığı esnada botoksun dolgu ile desteklenmesi, işlemin etkisini arttırmaktadır.

Alın Çizgilerine Botoks Uygulaması ile Kırışıklık Tedavisi

Yoğun biçimde mimik kullanılmasın bağlı olarak cildin her bölgesinde oluştuğu gibi alın bölgesinde de oluşabilen çizgiler farklı nedenler ile ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenlerin başında, güneş kremi kullanmama, sürekli çatık kaş bir şekilde durulması, gözlerin fazla kısılması gibi durumlar gelmektedir. Alın bölgesinde enine olan bu kırışıklık çizgileri, kaş arasında ise dikine konumlanır. Birçok farklı nedene bağlı olarak kırışıklıkların ortaya çıkması, bu nedenlerin bazılarının önlenemiyor olması nedeni ile bu hususta geliştirilmiş birçok tedavi yöntemi ortaya çıkmaktadır. Bu yöntemler içinde en etkili olan ve en yaygın kullanılan ise alın çizgilerine botoks uygulamasıdır.

Nörotoksin bir madde olan botoks, güçlü olan alın kaslarını daha duyarsız ve pasif hale getirerek mevcut kırışıklıkları giderir, yenilerinin oluşumunu ise belirli bir zaman boyunca engeller.

Şunu belirtmekte fayda vardır; botoks yalnızca alanında uzman olan bir hekim tarafından uygulanmalıdır, çünkü alın derisinin botoks ile gevşetilmesi ve kasların duyarsızlaştırılması esnasında sinirler ile oluşabilecek olumsuz bir temas, ciddi sonuçlar ortaya çıkarabilecektir.

Botoks işlemini uygulayan uzmanın dikkat etmesi gereken bir unsur da şudur; botoks işlemi uygulanırken mevcut ifadesinde ciddi değişikliklere gidilmemelidir. Yani ifadeyi oluşturan kaslar aktif olarak bırakılmalıdır.

Botoks Alın Kırışıklığı Tedavisi İzmir

Kas hareketlerini yavaşlatan ve kasları kısmen duyarsızlaştıran botoks tedavisi esnasında, kırışıklığa sebep olan bölgede açılma meydana gelmesine, kırışıkların giderilmesine ek yağlanma durumunun dengelenmesi gibi durumlar da düzene sokulmakta, desteklenmektedir.

Alın kırışıklığı tedavisinde botoks, oldukça güvenli ve risk taşımayan bir yöntem olmasına ek birkaç dakika sürmesi gibi avantajları da vardır. Oldukça etkili olan bu yöntemin, günlük hayatı kısıtlamaması da bir diğer avantajlarındandır. Ancak bu uygulama belli sürelerde tekrarlanmazsa etkisini yitireceği de kuşkusuz ki bir gerçektir.

Botoks, etkisi uzun sürse de de tamamen kalıcı olmayan, geçici bir tedavidir. Uygulanan yönteme, var olan soruna ve kişinin cilt yapısına bağlı olarak tekrarlama sıklığı değişebilmektedir. İşlemin uygulanmasının ardından etkisinde 3-4 ay içerisinde belirli miktarda azalmalar görülmesi de normaldir. Var olan etkisinin kalıcı olması için ise uygulamanın belirli aralıklarla tekrar edilmesi gerekmektedir.

Uygulama; ancak ve ancak temiz, dinlenmiş bir cilde uygulanabilmektedir. Etkisi de bu şekilde artmaktadır. Bu nedenle uygulama öncesi cilt, tüm makyaj ve kirden tamamen arındırılmış olmalıdır. İşlem temiz ve dinlenmiş bir cilde uygulandıktan 7 ile 10 gün sonra etkisini tam anlamıyla gösterecektir. 

Alın Botoksu Fiyatları 2019

Alın botoksu fiyatları İzmir ve diğer bölgelerde, beraberinde yapılacak uygulamalara, işlemin uygulandığı bölgelere, kombine uygulamalara ve işlemin uygulandığı merkeze göre değişiklik gösterebilmektedir. En iyi ve doğru fiyat alımı ancak işlemi uygulayacak uzmana muayene olarak fiyat almak şeklinde sağlanabilmektedir. Siz de İzmir alın botoksu uygulayıcısı Dr. Burcu Demirdöver’e ulaşabilir ve ön muayene ardından hemen alın botoksu ücreti hakkında bilgi alabilir ve uygulamayı aynı gün yaptırabilirsiniz.