Blog

Elmacık Kemiği ve Yanak Dolgusu
06.03.2024

Elmacık Kemiği ve Yanak Dolgusu İzmir

Elmacık kemiği dolgusu ya da yanak dolgusu işlemi, İzmir’de Dermatoloji Uzmanı Dr. Burcu Demirdöver tarafından başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Elmacık kemiği dolgusu işlemi, daha genç ve dolgun bir yanağa sahip olmak isteyenler tarafından tercih edilen bir uygulamadır. Yüzünüzde olan canlı görününüm; elmacık kemikleri ve yanakla ilişkilidir. Yanak ve elmacık kemiklerinin ön ve orta kısımlarını daha belirgin bir hale getirmek için yapılan işleme ise yanak dolgusu denilmektedir.

İzmir Elmacık Kemiği ve Yanaklara Dolgu Uygulaması

Elmacık kemiği dolgusu ve yanak dolgusu ile danışanlarımız, genel olarak yüzlerinde bulunan yorgun ifadeden kurtulabilmektedir. Daha gergin bir cilde sahip olmak için yapılmakta olan yanak dolgusu işlemi, çok daha genç ve sağlıklı görünmenin yeni anahtarıdır diyebiliriz. Yaşlanmaya bağlı olarak ciltte var olan elastik lifler dejenere olmakta ve kollajen kalitesi bozulmaktadır. Buna ek olarak derimizin altıdaki yağ tabakasında zaman içinde hem azalma hem de yer değiştirme durumu ortaya çıkmaktadır. Bu durum, yanak bölgesinde sarkmaların oluşmasının ve cildin canlı görüntüsünü kaybetmesinin temel sebebidir.

Yüzdeki ifadenin belirgin olmasını sağlayan kısımlar, yanak ve elmacık kemikleri olarak kabul edilmektedir.  Özellikle kişinin yüz hatlarını belirgin hale getiren elmacık kemiklerine dolgu işlemi yapılırken kişinin yüz hatlarının özellikleri çok iyi bir şekilde yapılmalı, yüzün doğallığın bozulmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Elmacık Kemiği ve Yanak Dolgusunun Yapılışı

Yüz dolgusu yapılırken farklı yöntemler kullanılmaktadır. Kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen yağ ile bu işlem yapılabilir, ancak bu cerrahi bir işlemdir. Anestezi almadan hızlı ve basit bir şekilde yanak dolgusu işlemi yaptırmak isteyen hastalara istenilen hacim kazanılması için sentetik dolgu enjekte edilmektedir. Bu sayede yanaklarda çok daha canlı ve dolgun bir görünümün oluşması sağlanmaktadır.

Elmacık Kemiği Dolgusu İşlem Ne Kadar Sürer?

Elmacık kemiğine ya da yanak bölgesine yapılacak dolgu yaklaşık olarak 15-30 dakika sürmektedir. İşlem sonrasında ödem ve olası morluk oluşumunu azaltmak için soğutulmuş jeller ya da buz kompresleri kullanılmaktadır.

Elmacık Kemiği Dolgusu Fiyatları

Yanak dolgusu ya da elmacık dolgusu işlemi için fiyatları kişinin gereksinimine göre farklılık göstermektedir. Siz de elmacık kemiği dolgusu ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını almak ve kısa süre içerisinde işlemi yaptırmak için Dr. Burcu Demirdöver’e iletişim numaralarından dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İzmir’de dermatolog olarak hizmet veren Dr. Burcu Demirdöver’e hemen ulaşın, elmacık kemiği dolgusu ile yanaklarınıza hemen hacim kazandırın!